Home » Social » 700 de bârlădeni pe lista de așteptare ANL

700 de bârlădeni pe lista de așteptare ANL

Problema locuințelor pentru tineri este una fără sfârșit. în acest moment, la Primăria Bârlad sunt înregistrate 700 de cereri pentru alocarea unor locuințe cu chirie la ANL. Alte 200 au fost excluse, pentru că, între timp, solicitanții au depășit vârsta de 35 de ani. Din cele 700 existente, câteva zeci de cereri vor deveni nule tot din același motiv.

în ciuda disperării ANL de a obține bani prin vânzarea locuințelor, chiriașii din Bârlad, ca și majoritatea celor din țară, încurcă planurile. Din lipsă de fonduri, ANL nu a mai construit la Bârlad niciun bloc din 2007, când a fost inaugurat blocul din strada Lirei. în 2004, au fost date în folosință două blocuri ANL în zona Trestiana, iar în 2002, blocul ANL din strada Vasile Pârvan. în total, este vorba de 200 de locuințe. Cât privește cele trei blocuri din zona Bariera Puiești, lucrările nici n-au început.

Deși au trecut 12 zile de la ultima hotărâre a Guvernului, în baza căreia cumpărarea se poate face în rate, cu un avans de 15%, bârlădenii nu sunt interesați să devină proprietarii locuințelor construite prin fondurile ANL, în care stau cu chirie.

„în anii 2007-2008 s-au interesat cinci persoane despre posibilitățile de cumpărare a locuințelor ANL, dar ulterior n-au mai revenit. Anul acesta, am înregistrat doar două cereri în acest sens”, a declarat Constantin Cocoloi, consilier în cadrul Serviciului de Gospodărie Comunalăși Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

în baza Hotărârii de Guvern 644/2014, prețul de vânzare a locuințelor ANL a fost stabilit la 326 euro/ mp, sumă din care se scad anumite procente ce reprezintă uzura clădirii. Așa cum am mai scris, chiar și așa, sărăcia, traiul anevoios al oamenilor își spune cuvântul, așa încât nu au încotro decât sâ râmână chiriași. (Mihaela NICULESCU)

Problema locuințelor pentru tineri este una fără sfârșit. în acest moment, la Primăria Bârlad sunt înregistrate 700 de cereri pentru alocarea unor locuințe cu chirie la ANL. Alte 200 au fost excluse, pentru că, între timp, solicitanții au depășit vârsta de 35 de ani. Din cele 700 existente, câteva zeci de cereri vor deveni nule tot din același motiv. în ciuda disperării ANL de a obține bani prin vânzarea locuințelor, chiriașii din Bârlad, ca și majoritatea celor din țară, încurcă planurile. Din lipsă de fonduri, ANL nu a mai construit la Bârlad niciun bloc din 2007, când a fost inaugurat…

Review Overview

User Rating: 3.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile