Home » Justitie » Crima de la Huși, în atenția ITM

Crima de la Huși, în atenția ITM

Oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui anchetează cazul tânărului de 31 de ani ucis în fața unei fabrici de încălțăminte din municipiul Huși, având în vedere că cel care și-a pierdut viața se afla în drum spre casă, după terminarea programului de lucru.

„Potrivit legislației în domeniul sănătății și securității în muncă, orice salariat beneficiază de prevederile legii pe perioada cât se deplasează spre și dinspre locul de muncă la domiciliu, dacă pe traseu este victima unui accident sau își pierde viața, indiferent în ce condiții. În cazul de față, angajatul ucis tocmai ieșise de la locul de muncă și urma să ajungă la domiciliu, astfel încât de încadrează la accident de muncă. De aceea, familia va beneficia atât de ajutor de înmormântare din partea angajatorului, cât și de pensie de urmaș”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Tânărul de 31 de ani a fost ucis, miercuri după-amiază, de un coleg de serviciu, care i-a înfipt un briceag în zona inimii, în urma unui conflict izbucnit de la femeie. De altfel, bărbatul de 39 de ani acuzat de crimă a fost arestat preventiv, joi, de Tribunalul Vaslui. (R.N.)

Oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui anchetează cazul tânărului de 31 de ani ucis în fața unei fabrici de încălțăminte din municipiul Huși, având în vedere că cel care și-a pierdut viața se afla în drum spre casă, după terminarea programului de lucru. "Potrivit legislației în domeniul sănătății și securității în muncă, orice salariat beneficiază de prevederile legii pe perioada cât se deplasează spre și dinspre locul de muncă la domiciliu, dacă pe traseu este victima unui accident sau își pierde viața, indiferent în ce condiții. În cazul de față, angajatul ucis tocmai ieșise de la locul de muncă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: