Home » Social » Decăzuți din drepturi după ce și-au vândut copila cu 3.500 de euro

Decăzuți din drepturi după ce și-au vândut copila cu 3.500 de euro

O familie de etnie romă din Bârlad a fost decăzută din drepturi după ce și-a vândut fiica, în vârstă de opt ani, pentru suma de 3.500 de euro, unei alte familii de aceeasi etnie din Constanța. Fata de opt ani a fost dată părinților băiatului cu care era logodită, fiind ulterior pusă de aceștia să cerșească. Familia a intrat în atenția DIICOT pentru trafic de persoane și a pierdut alocația oferită de Primăria Bârlad din cauza abadonului școlar al copiilor.

Decizia vine la patru luni după ce, Luminița, copila de opt ani a fost luată în toiul nunții de către reprezentanții Protecției Copilului.

Pe 5 august, magistrații Tribunalului Vaslui i-au decăzut din drepturile părintești pe părinții copilei, Diamanta și Secter Petrache și au decis menținerea minorei în grija bunicilor materni. Familia bârlădeană mai avea la vânzare o fată în vârstă de șase ani, Spania, însă tatăl copilelor a promis că se lasă de tradițiile etniei rome și nu o va mai vinde. (Roxana NĂSTASĂ)

O familie de etnie romă din Bârlad a fost decăzută din drepturi după ce și-a vândut fiica, în vârstă de opt ani, pentru suma de 3.500 de euro, unei alte familii de aceeasi etnie din Constanța. Fata de opt ani a fost dată părinților băiatului cu care era logodită, fiind ulterior pusă de aceștia să cerșească. Familia a intrat în atenția DIICOT pentru trafic de persoane și a pierdut alocația oferită de Primăria Bârlad din cauza abadonului școlar al copiilor. Decizia vine la patru luni după ce, Luminița, copila de opt ani a fost luată în toiul nunții de către…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: