Home » Social » Întâlnire între colecționari

Întâlnire între colecționari

Săptămînal, colecționarii își dau întâlnire la Casa Armatei din Bârlad, locul unde își etalează noile achiziții, fac schimburi și se pun ca curent cu noutățile.

Bârlădenii pasionații de timbre, vederi, monede, bancnote vechi au decis să-și scoată colecțiile din sertare și și-au dat întâlnire ieri la Casa Armatei din Bârlad. Nu este prima întâlnire, ci în fiecare săptămână aceștia se întâlnesc pentru a-și expune și prezenta colecțiile.

În cadrul Clubului colecționarilor se reunesc săptămânal 30 de membri, dintre care 12 sunt filateriști și 18 sunt numismați. Activitatea de bază a filateliștilor și a numismaților este schimbul de piese, a dublurilor, a informațiilor legate de anumite obiecte, pe care le-au aflat de la ultima întâlnire. În schimb, indiferent de ocupația de bază, fiecare dintre ei este pasionat de ambele domenii.

Colecționarilor bârlădeni li s-au alăturat o parte și din colecționarii din Iași, Giurgiu, Botoșani. În cadrul întâlnirilor, colecționarii au numeroase activități expoziționale, în cadrul cărora sunt prezentate premiile de onoare obținute și se schimbă piese de colecție între membri.

Unul din membri colecționează timbre poștale contemporane, dar și ilustrate, litografii, medalii și plachete cu familia regală. Un alt colecționar este orientat pe tematica județeană. Acesta strânge vederi, ilustrate și litografii ale județului Vaslui. De asemenea, colecționează și medalii legate de județ din perioada 1840 – 2013. Acesta adună și timbre fiscale, încă de la primele emise în 1856, până în prezent. O parte dintre colecționarii care frecventează clubul strâng monede și bancnote.

Astfel, în fiecare duminică, zeci de monede și medalii le fac cu ochiul bârlădenilor, îndemnându-i parcă să le ia în colecția lor.

Ceea ce strâng colecționarii bârlădeni nu se constituie ca un tezaur, ele se expun cu prilejul unor evenimente. Aceste expuneri sunt tematice, iar fiecare vine cu ce dorește. În cadrul întâlnirilor sunt stabilite participările la expozițiile din țară.
„Oamenii colecționează de toate. Dacă ceva îți place, poți colecționa, indiferent despre ce ar fi vorba. Fie că sunt amatori sau colecționari, toți sunt așteptați în fiecare duminică la Casa Armatei, Bârlad, începând cu ora 10” ne-a declarat Dan, unul din colecționarii din Bârlad. (Daniela PORUMB)

Săptămînal, colecționarii își dau întâlnire la Casa Armatei din Bârlad, locul unde își etalează noile achiziții, fac schimburi și se pun ca curent cu noutățile. Bârlădenii pasionații de timbre, vederi, monede, bancnote vechi au decis să-și scoată colecțiile din sertare și și-au dat întâlnire ieri la Casa Armatei din Bârlad. Nu este prima întâlnire, ci în fiecare săptămână aceștia se întâlnesc pentru a-și expune și prezenta colecțiile. În cadrul Clubului colecționarilor se reunesc săptămânal 30 de membri, dintre care 12 sunt filateriști și 18 sunt numismați. Activitatea de bază a filateliștilor și a numismaților este schimbul de piese, a dublurilor,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: