Home » Social » A murit omul de afaceri Gheorghe Strungariu

A murit omul de afaceri Gheorghe Strungariu

Joi seara, s-a stins din viață, la vârsta de 67 de ani, Gheorghe Strungariu, fostul președinte Cerealcom Vaslui. El a decedat la spitalul din Piatra Neamț, în urma unor probleme de sănătate care l-au supus unei perioade lungi de suferință.

Gheorghe Strungariu a fost cunoscut drept fondatorul Crealcom Vaslui SA, una din cele mai puternice societăți din domeniul agricol din România, societate care a fost locul de muncă a mii de oameni în urmă cu aproximativ zece ani.

Deși era un adevărat imperiu agricol, Cerealcom Vaslui SA și-a încetat existența din cauza unui scandal financiar în care a fost implicat deținătorul societății, Gheorghe Strungariu. Astfel, din cauza problemelor pe care omul de afaceri le-a avut cu justiția, imperiul s-a prăbușit, iar el a fost condamnat în anul 2005 la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru comiterea de infracțiuni, instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și infracțiunea de folosire a bunurilor societății într-un scop contrar intereselor acesteia. Strungariu a mai fost cunoscut în zona Moldovei și pentru susținerea echipei FC Vaslui, atunci când aceasta abia debuta în lumea fotbalului. (Roxana NĂSTASĂ)

Joi seara, s-a stins din viață, la vârsta de 67 de ani, Gheorghe Strungariu, fostul președinte Cerealcom Vaslui. El a decedat la spitalul din Piatra Neamț, în urma unor probleme de sănătate care l-au supus unei perioade lungi de suferință. Gheorghe Strungariu a fost cunoscut drept fondatorul Crealcom Vaslui SA, una din cele mai puternice societăți din domeniul agricol din România, societate care a fost locul de muncă a mii de oameni în urmă cu aproximativ zece ani. Deși era un adevărat imperiu agricol, Cerealcom Vaslui SA și-a încetat existența din cauza unui scandal financiar în care a fost implicat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: