Home » Justitie » Traversarea vămii cu acte făcute acasă

Traversarea vămii cu acte făcute acasă

În numai două zile, agenții din cadrul vămilor Sculeni și Albița au întocmit patru dosare penale pentru fals în înscrisuri oficiale.

Astfel, pe 8 august, polițiștii vamali de pe raza comunei Fălciu au oprit în trafic, pentru un control de rutină, un autovehicul marca VW având numere de înmatriculare străine, condus de cetățeanul Petrică S., în vârstă de 21 de ani. În urma controlului, s-a constatat că actul privind inspecția tehnică a mașinii nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic. Lui Petrică S., i s-a întocmit dosar penal pentru uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are dreptul de circulație in România.

Pe 9 august, agenții vamali au întocmit alte trei dosare penale pentru aceleași nereguli. Cel mai grav caz a fost semnalat la punctul de traversare Albița, unde a fost oprit un Renault Megane, condus de cetățeanul român A. T., în vârstă de 23 de ani. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare provizoriu și a asigurarii auto, eliberate de autoritațile olandeze, agenții au trecut la verificari suplimentare. În urma acestora, s-a stabilit că documentele prezentate sunt false. Șoferul a declarat că a achiziționat autovehiculul cu suma de 1.750 de euro din Olanda. Eliberarea documentelor a fost făcută în colaborare cu un cetățean vorbitor de limba rusă, în schimbul sumei de 150 de euro. A. T. este cercetat de punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat. (George VARZARI)

În numai două zile, agenții din cadrul vămilor Sculeni și Albița au întocmit patru dosare penale pentru fals în înscrisuri oficiale. Astfel, pe 8 august, polițiștii vamali de pe raza comunei Fălciu au oprit în trafic, pentru un control de rutină, un autovehicul marca VW având numere de înmatriculare străine, condus de cetățeanul Petrică S., în vârstă de 21 de ani. În urma controlului, s-a constatat că actul privind inspecția tehnică a mașinii nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic. Lui Petrică S., i s-a întocmit dosar penal pentru uz de fals și conducere pe drumurile publice…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: