Home » National » Anchetatori: Robin Williams a murit prin asfixiere, după ce s-a spânzurat

Anchetatori: Robin Williams a murit prin asfixiere, după ce s-a spânzurat

Actorul american Robin Williams a murit probabil prin asfixiere după ce s-a spânzurat cu o curea, anunță Keith Boyd, șeriful din comitatul californian Marin, care a precizat că abia peste câteva săptămâni va fi stabilită cu exactitate cauza decesului.

„Corpul domnului Robin Williams a fost găsit într-o poziție ușor suspendată, cu o curea în jurul gâtului. Celălalt capăt al curelei era blocat între ușa închisă și cadrul ușii”, a declarat, potrivit CNN, șeriful Keith Boyd, care este și adjunct al principalului medic legist din comitatul Marin, situat în statul american California.

Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului, iar un briceag era în apropierea cadavrului. Pe vârful briceagului erau urme care par a fi de sânge uscat, astfel că vor fi efectuate analize suplimentare pentru a se stabili componența substanței depistate, a adăugat locotenentul de poliție Keith Boyd.

Robin Williams a fost văzut ultima dată în viață duminică la ora 22.30 (luni, 8.30, ora României), de către soția lui, care apoi a mers să se culce. Actorul a intrat în dormitorul lui la o oră încă necunoscută, iar soția lui a părăsit locuința luni dimineață. Asistentul personal al actorului, preocupat că acesta nu răspundea, a pătruns în dormitorul acestuia luni la ora 11.45 (21.45, ora României) și a găsit cadavrul, a precizat Boyd. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, decesul actorului Robin Williams a fost cauzat prin asfixiere, după ce s-a spânzurat, într-un act suicidar. Autopsia este programată marți (miercuri, ora României), iar cauza exactă a decesului va fi aflată peste câteva săptămâni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. La începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependența de alcool și de droguri, s-a internat într-o clinică din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenței de alcool. Potrivit unui comunicat dat atunci publicității de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenționa să „își reînnoiască angajamentul” de a continua programul de abstinență. Conform site-ului TMZ.com, Robin Williams se înscrisese în programul „The Lodge”, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca „un proiect în 12 pași care poate forma și transforma fiecare aspect al vieții”. Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.

Actorul american nu a încercat niciodată să își ascundă problemele provocate de consumul de alcool și de droguri, dar, după o perioadă de abstinență ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” și a câștigat un premiu Oscar pentru prestația din filmul „Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din „Bună dimineața, Vietnam”, „Cercul poeților dispăruți” și „Regele pescar”. Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul „The Crazy Ones”, de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenții de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

Sursa: mediafax.ro

Actorul american Robin Williams a murit probabil prin asfixiere după ce s-a spânzurat cu o curea, anunță Keith Boyd, șeriful din comitatul californian Marin, care a precizat că abia peste câteva săptămâni va fi stabilită cu exactitate cauza decesului. "Corpul domnului Robin Williams a fost găsit într-o poziție ușor suspendată, cu o curea în jurul gâtului. Celălalt capăt al curelei era blocat între ușa închisă și cadrul ușii", a declarat, potrivit CNN, șeriful Keith Boyd, care este și adjunct al principalului medic legist din comitatul Marin, situat în statul american California. Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: