Home » Administratie » Asigurarea obligatorie pentru locuințe e… facultativă

Asigurarea obligatorie pentru locuințe e… facultativă

Situația asigurărilor obligatorii a locuințelor este dezastruoasă, atât la nivel local cât și național. O cauză identificată de asiguratori ar fi pasivitatea autorităților locale (care reprezintă factorul coercitiv), care nu-și permit să trimită somatii catre proprietarii de locuințe care nu au încheiat o poliță de asigurare obligatorie, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în an electoral și o amendă aplicată de primărie poate însemana un vot în minus pentru partid.

“Primăriile ar putea încasa bani și astfel să-și mărească bugetul din amenzile date care sunt între 100 și 500 lei , dar preferă să lase cetățeanul în pace, mai ales că sunem în an electoral” a declarat Cătălin Ghintuială, directorul local al unei firme de asigurări

O altă cauză care duce la scăderea interesului ar putea fi sarăcia, omul renuntând la asigurare în favoarea altor lucruri prioritare, cum ar fi plata facturii la gaze, energie electrică, apă etc.

Asiguratorii mai spun că principalul motiv care ar trebui să-I determine pe vasluieni care locuiesc la bloc să incheie o poliță de asigurare ar fi riscul de explozie, cu atât mai mult cu cât toate blocurile din județ sunt branșate la rețeaua de gaze natural.

Cei care locuiesc la bloc ar trebui să-și asigure locuintele datorită riscului de explozie, nu neaparat din vina lor, cât și a celorlalți locatari. În cazul unui astfel de eveniment, dacă doar cel care a încheiat poliță, asiguratorul nu va putea să ofere despăgubire și la unu și lui celălalt, pentru că aceste polițe au un plafon maxim de plată” a mai spus Ghintuială. (Andrei STESCU)

Situația asigurărilor obligatorii a locuințelor este dezastruoasă, atât la nivel local cât și național. O cauză identificată de asiguratori ar fi pasivitatea autorităților locale (care reprezintă factorul coercitiv), care nu-și permit să trimită somatii catre proprietarii de locuințe care nu au încheiat o poliță de asigurare obligatorie, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în an electoral și o amendă aplicată de primărie poate însemana un vot în minus pentru partid. “Primăriile ar putea încasa bani și astfel să-și mărească bugetul din amenzile date care sunt între 100 și 500 lei , dar preferă să lase cetățeanul în pace,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: