Home » Justitie » Atenție șoferi, se schimbă din nou Codul rutier!

Atenție șoferi, se schimbă din nou Codul rutier!

Șoferii care au permis auto, categoria B vor putea conduce și tractoare pe drumurile publice. Se înăspresc condițiile de reținere a permisului auto.

Șoferii vasluieni și nu numai au intrat în vizorul guvernanților, care le mai pregătește o serie de schimbări la Codul rutier. Guvernanții intenționează să modifice din nou O.U.G. nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice. Principalele modificări vizează în special condițiile în care poate fi suspendat un permis de conducere. Drept urmare, vasluienii care dețin un permis de conducere de categoria B, vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone. De asemenea, în noul Cod rutier se clarifică regimul cetățenilor străini care locuiesc de cel puțin șase luni în România, oferindu-li-se posibilitatea de a solicita obținerea unui permis de conducere.

Există noutăți și în privința condițiilor de anulare a permisului auto. Pentru a reduce numărul de persoane care devin victime ale accidentelor de circulație, permisul de conducere poate fi anulat chiar și în situația în care șoferul care a provocat un deces sau vătămare corporală primește drept pedeapsă amendă. Până acum permisul era doar suspendat, în cazul în care șoferul care a provocat accidentul era condamnat la închisoare.

Noua formă a Codului rutier stabilește drept condiție de anulare a permisului de conducere următoarea situație: “Titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii sau amenzii ori când instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație”.

În actualul cod, permisul de conducere este suspendat dacă titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească pentru infracțiunea de vătămare corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație. (Daniela PORUMB)

Șoferii care au permis auto, categoria B vor putea conduce și tractoare pe drumurile publice. Se înăspresc condițiile de reținere a permisului auto. Șoferii vasluieni și nu numai au intrat în vizorul guvernanților, care le mai pregătește o serie de schimbări la Codul rutier. Guvernanții intenționează să modifice din nou O.U.G. nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice. Principalele modificări vizează în special condițiile în care poate fi suspendat un permis de conducere. Drept urmare, vasluienii care dețin un permis de conducere de categoria B, vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: