Home » Invatamant » Din toamnă, mai multă mișcare pentru elevi

Din toamnă, mai multă mișcare pentru elevi

Anul școlar ce se apropie cu pași repezi îi așteaptă pe elevii vasluieni, și nu numai, cu mai multe schimbări. Începând cu 15 septembrie, când elevii vor reveni pe băncile școlilor, vor avea o nouă programă școlară. Pe lângă faptul că materia pe care vor trebui să o asimileze în anul ce urmează este una stufoasă, elevii vor avea parte și de mai multă mișcare. Practic, șefii de la Educație vor ca elevii să nu mai stea cu nasul în cărți, ci să bată mingea în sălile de sport. Așa că, aceștia vor avea până la patru ore de sport pe săptămână.

Primii elevi care vor beneficia de mai multă mișcare la școală vor fi cei din învățământul primar, precum și cei care vor intra în clasa a V-a și clasa a IX-a.

Cele patru ore de sport vor fi repartizate în reprize de câte două ore, de două ori pe săptămână.

În schimb, cei care intră în clasele a VI-a și a XI-a vor avea trei ore de sport, însă începând din anul școlar următor.

În programa școlară anterioară, doar cei din clasele I – VII și cei din clasa a X-a aveau câte două ore de sport în orar, restul aveau doar câte o oră de mișcare pe săptămână. Creșterea numărului de ore de sport la copii, este privită cu entuziasm atât de părinți, cât și de elevii vor reveni din septembrie la școală cu bateriile încărcate.

„Este o idee grozavă să se facă mai multă mișcare. La orele de sport copiii își pot descărca energia pe care o au și totodată, mișcarea este benefică pentru sănătatea lor” ne-a declarat un părinte din Bârlad.

„Îmi surâde ideea de a face mai mult sport. Eu și acum pe perioada vacanței m-am înscris a un club sportiv, unde joc fotbal” ne-a precizat Andrei. (Daniela PORUMB)

Anul școlar ce se apropie cu pași repezi îi așteaptă pe elevii vasluieni, și nu numai, cu mai multe schimbări. Începând cu 15 septembrie, când elevii vor reveni pe băncile școlilor, vor avea o nouă programă școlară. Pe lângă faptul că materia pe care vor trebui să o asimileze în anul ce urmează este una stufoasă, elevii vor avea parte și de mai multă mișcare. Practic, șefii de la Educație vor ca elevii să nu mai stea cu nasul în cărți, ci să bată mingea în sălile de sport. Așa că, aceștia vor avea până la patru ore de sport…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: