Home » Social » Își doresc să muncească, dar nu au unde

Își doresc să muncească, dar nu au unde

Din cei 16.568 de șomeri din județul Vaslui, doar 202 pot răsufla ușurați săptămâna aceasta, întrucât se vor putea angaja, acesta fiind numărul total de locuri de muncă oferit de angajatori.

Totuși, vasluienii se pot considera norocoși cchiar și pentru atât, întrucât sunt județe în care oferta locurilor de muncă disponibile nu depășește pragul de 50.

Cele mai puține locuri de muncă sunt pentru șomerii din județul Caraș – Severin, care au la dispoziție doar cinci. Aceștia sunt urmați îndeaproape de cei din județul Bacău, care au opt locuri de muncă.

Nici la nivel național situația nu stă altfel, din cei 441.601 de șomeri, doar 15.866 își pot schimba statutul de șomeri și pot fi persoane active pe piața muncii și doar circa 1.000 le sunt destinate celor cu studii superioare. Din această categorie, sunt căutați ingineri, specialiști în IT, în marketig etc.

În rest, atât în județul nostru cât și în restul țării se caută muncitori – calificați sau nu – în domeniul confecțiilor, vânzători, șoferi etc. (Daniela PORUMB)

Din cei 16.568 de șomeri din județul Vaslui, doar 202 pot răsufla ușurați săptămâna aceasta, întrucât se vor putea angaja, acesta fiind numărul total de locuri de muncă oferit de angajatori. Totuși, vasluienii se pot considera norocoși cchiar și pentru atât, întrucât sunt județe în care oferta locurilor de muncă disponibile nu depășește pragul de 50. Cele mai puține locuri de muncă sunt pentru șomerii din județul Caraș - Severin, care au la dispoziție doar cinci. Aceștia sunt urmați îndeaproape de cei din județul Bacău, care au opt locuri de muncă. Nici la nivel național situația nu stă altfel, din…

Review Overview

User Rating: 3.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile