Home » National » Ministerul Agriculturii a confiscat 14 tone de legume si fructe in Bucuresti si alte 4 orase, pentru comert ilicit​

Ministerul Agriculturii a confiscat 14 tone de legume si fructe in Bucuresti si alte 4 orase, pentru comert ilicit​

Structurile de inspectii din Ministerul Agriculturii impreuna cu alte institutii abilitate au aplicat 215 sanctiuni contraventionale în valoare de  178.350 lei  și au fost confiscate  14.623 kg de legume și fructe, in urma unor controale efectuate in Bucuresti si alte 4 municipii, in perioada 20 iulie – 10 august, pentru combaterea comertului ilicit pe filiera de comercializare a legumelor, fructelor  și cartofului, a informat, marti, MADR. 
Actiunile au fost derulate in Iași, Brașov, Cluj, Timișoara și Târgoviște, fiind verificați un număr de peste 500 agenți economici și persoane fizice, potrivit unui comunicat al ministerului. Structurile de control au vizat în special comercianții din angrourile de legume și fructe, cei ce sunt interpuși între producători și consumatori, cei care nu dețin documente de proveniență a produselor, nu garantează siguranța și securitatea alimentară și practică acte de evaziune fiscală, sustine ministerul. Actiunile au urmărit cu precădere proveniența produselor comercializate, legalitatea operațiunilor de achiziție și/sau import, precum și a operațiunilor de vânzare, conformitatea cu standardele de comercializare, respectiv categoria de calitate și țara de origine a produselor, corelația dintre cantitățile comercializate cu documentele de însoțire precum și în cazul persoanelor fizice cu calitatea de producător, existența certificatului de producător vizat la zi, precum și concordanța cantităților comercializate pe specii, cu suprafețele înscrise pe certificat.
Controalele au fost derulate de echipe mixte constituite din inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ofițeri de poliție antifraudă din cadrul I.G.P.R. sau I.P.J și inspectori din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
Controlalele vor continua și în perioada următoare, a precizat Ministerul Agriculturii si  Dezvoltarii Rurale.

Sursa: hotnews.ro

Structurile de inspectii din Ministerul Agriculturii impreuna cu alte institutii abilitate au aplicat 215 sanctiuni contraventionale în valoare de  178.350 lei  și au fost confiscate  14.623 kg de legume și fructe, in urma unor controale efectuate in Bucuresti si alte 4 municipii, in perioada 20 iulie - 10 august, pentru combaterea comertului ilicit pe filiera de comercializare a legumelor, fructelor  și cartofului, a informat, marti, MADR.  Actiunile au fost derulate in Iași, Brașov, Cluj, Timișoara și Târgoviște, fiind verificați un număr de peste 500 agenți economici și persoane fizice, potrivit unui comunicat al ministerului. Structurile de control au vizat în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: