Home » Politic » PNL șI PDL și-au dat mâna și la Vaslui

PNL șI PDL și-au dat mâna și la Vaslui

Deputatul Florin Ciurariu, președintele liberalilor vasuieni și senatorul Dan Marian, președintele democrat-liberalilor și-au dat mâna pentru susținerea candidatului comun la președenție, primarul Sibiului, Klauss Iohanis. Cei doi politicieni vasluieni susțin că au trecut peste toate divergențele din trecut și au anunțat ieri lansarea precampaniei electorale, care va avea drept scop, în prima parte, strângerea celor 35.000 de semnături promise din județ pentru susținerea candidatului comun.

Alexandru CROiTORU

În urmă cu două zile, a avut loc întâlnirea birourilor reunite ale celor două formațiui politice care astăzi formează Alianța Creștin Liberală, denumire sub care se vor prezenta și la alegerile prezidențiale din luna noimebrie.

Se pare că și la Vaslui cei doi președinți de partide de dreapta, deputatul Florin Ciurariu – președintele liberalilor vasluieni și senatorul Dan Marian, președintele democrat-liberarilor, au trecut peste animozitățI șI împreună îl vor susține pe Klauss Iohanis, candidatul dreptei.

“Vrem ca lumea să știe că vom avea un candidat comun, pe care-l vom sprijini din toate puterile. Putem spune că și la Vaslui am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește pregatirea campaniei electorale. Deja am demarat un prim pas, strângerea de semnături în teritoriu și suntem bine organizați în acest sens. La Vaslui sperăm să strângem 35.000 de semnături care să susțină un candidat cu o mentalitate diferită față de ceea ce întâlnim acum în politica românească. Susținem un candidat care și-a propus să facă din România o țară unită, prosperă și respectată în Uniunea Europeană și nu numai. Odată câștigate alegerile, Alianța Creștin Liberală va trece apoi la depesedizarea instituțiilor statului și la schimbarea mentalităților unora. Dorim să facem o altfel de administrație și o altfel de politică, care să se regăsească și la nivelul județului Vaslui. În acest sens, suntem orientați către două mari principii. Primul dintre ele este legat de parteneriatul strategic al țări noastre cu SUA, NATO și Uniunea Europeană, iar ce de-al doilea principiu face referire la independența justiției și la buna funcționare a acestei”, a spus Florin Ciurariu, fostul președinte al Organizației Județene a liberalilor vasluieni, actualmente, copreședintele Alianței Creștin Liberale.

“Iohanis, soluția împotriva baronilor locali”

“În urmă cu două zile, am fost prezenți la ședința comună a celor două formațiuni politice ca membri ai conducerii centrale. Asta însemnă că organizațiile județene ale celor două partide politice aliate în cursa pentru prezidențiale au susținere și de la nivel central. Acum, lansăm tuturor românilor și vasluienilor o nouă provocare prin alegerea unui președinte așa cum avem nevoie. În schimb, suntem capabili să oferim o guvernare liberală pentru următorii 10 ani care să schimbe fața României și a județului Vaslui. Trebui să ținem cont de faptul că dezvoltarea este pusă acum în pericol de către baronii locali, chiar dacă acum mulți dintre ei au mari probleme cu legea. În județul Vaslui, acest tipar este parcă tras la indigo”, a spus Dan Marian.

Fără animozități

Cei doi copreședinți ai ACL Vaslui spun că au trecut peste situațiile dificile iscate între cele două foramțiuni politice și astăzi sunt gata să înceapă prima parte a precampaniei, strângerea de semnături. În acelașI timp, a fost aleasă și o echipă de campanile formată din 24 de persoane, câte 12 de la fiecare formațiune politică.

“Din echipa de campanie nu lipsesște niciun nume important din cele două partide. Toți parlamentarii liberali și democrat liberali, lideri politici locali și vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Cornel Bichineț fac parte din echipa de campanie și toți ne-am asumat, în nume personal rezultatele. După câștigarea prezidențalelor, vom duce și celelalte bătălii, la locale și parlamentare”, a mai spus Dan Marian.

Cele două partide sunt acum într-un plin proces de evaluare a membrilor, mai ales în rândul celor peste 500 de consilieri locali și peste 30 de primari care trebuie să sprijine politica dreptei.

“Apartenența la acest partid îI obligă să sprijine politica șI candidadtul Dreptei dar noi putem înțele bunăvoința șI opțiunile personale ale fircăruia. În acelașI timp, primarii trebuie să șină cont șI de zecile de proiecte blocate la nivelul lucrărilor de acum câțiva ani șI am înțeles că nici nou rectificare de buget nu va aduce cine știe ce bani în județul Vaslui. Astfel, tind să cred că e nevoie de o schimbare pe toate planurile”, a conchis Dan Marian.

Deputatul Florin Ciurariu, președintele liberalilor vasuieni și senatorul Dan Marian, președintele democrat-liberalilor și-au dat mâna pentru susținerea candidatului comun la președenție, primarul Sibiului, Klauss Iohanis. Cei doi politicieni vasluieni susțin că au trecut peste toate divergențele din trecut și au anunțat ieri lansarea precampaniei electorale, care va avea drept scop, în prima parte, strângerea celor 35.000 de semnături promise din județ pentru susținerea candidatului comun. Alexandru CROiTORU În urmă cu două zile, a avut loc întâlnirea birourilor reunite ale celor două formațiui politice care astăzi formează Alianța Creștin Liberală, denumire sub care se vor prezenta și la alegerile prezidențiale din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. politicienii cred ca sunt cei mai buni soferi
    vireaza cu ideile si ,,principiiile politice” de zici ca nu-i adevarat.
    cum poti sa nu ai nici un fel de respect pentru oamenii de rand care prin voturile lor te mentin in functie? Si e valabil pentru tot obrazul politic din tara asta!
    Azi esti de dreapta, maine de stanga….
    Cine sunt oamenii astia si ce au facut ei pentru tara?
    In alegeri se folosesc doar discursuri emotionale, menite sa atinga sensibilitatea umana tavalita prin greutati, taxe, impozite aberante daca le raportam la salariile vasluienilor(normale la nivel european, dar imposibil de platit fara salarii vest-europene), oameni obisnuiti din leafa doar sa supravetuiasca, nu sa traiasca.
    Nu se anunta masuri exacte care sa fie puse in aplicare in mandatele prezente sau viitoare, o strategie economica concreta, cu maxima transparenta privind directia fondurilor colectate prin taxe. Ni se spune ca ne va fi mai bine si se va stopa hotia. Pai cine sunt hotii sau cine sa-i descopere atata timp cat tu, politician, migrezi de la rau spre binele personal….si nu cauti macar ameliorarea starii cotidiene a electoratului.
    In perioada viitoare se va vorbi(nu sunt profet, dar asa a fost din 98′ incoace) doar de procente in sondaje, aliante care de care mai ciudate, despre victorie sau infrangere politica. Si nimic mai mult.
    Se spune ca fiecare vot conteaza si face diferenta. De ce sa-mi consum clipe din viata prin aceasta actiune daca oamenii de stat si portidele sunt aceleasi, numai denumirea ,,aliantelor” este schimbata?
    Cu o singura conditie i’am putea trezi pe cei care ne conduc si i’am face mai atenti cu romanii :
    – VOTUL sa nu mai fie valabil pt tot omul care a implinit 18 ani! Si sa fie selectati cei care voteaza macar pe baza unor competente care sa dovedeasca macar luciditate de viata demna de secolul 21 in randul votantilor. Asa se va termina cu campanii electorale ghiftuite de mici si bere care NU sunt gratis, ci banii sunt recuperati ulterior de la contribuabili.
    Dar nimeni vreodata nu va propune legea de mai sus pt ca fiecare politician se bazeaza pe acest segment de alegatori. De ce sa stea la discutii de convingere politica cu un om care are toate tiglele pe casa, cand muult mai bine de atat rezolva votul cu o fumul mititeilor.
    ,,Cine are urechi de auzit, sa auda”

%d blogeri au apreciat: