Home » Sanatate » Vasluienii, sufocați de căldură

Vasluienii, sufocați de căldură

Valul de căldură din ultimele zile îi ține pe vasluieni prizonieri în propriile case. Vasluienii, care nu vor să ajungă pe mâna medicilor din cauza caniculei sunt sfătuiți de Direcția de Sănătate Publică Vaslui să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare, mai ales în perioada de vârf a zilei. În schimb dacă este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii, vasluienii trebuie să aibă o ținută adecvată: pălărie de soare, haine lejere, din fibre naturale și culori deschise.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Trebuie să consume alimente proaspete achiziționate din magazine care dispun de instalatii frigorifice funcționale, fructe și legume proaspete (pepene galben, pepene roșu, prune, castraveți, roșii) – alimente cu valoare calorică mică și cu un conținut mare de apă.

De asemenea, trebuie evitat consumul alimentelor ușor perisabile și a băuturilor alcoolice, dar și a celor cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr – sucuri răcoritoare carbogazoase. Nu trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Pe parcursul unor astfel de zile toride, o atenție deosebită trebuie acordată copiilor, vârstnicilor, dar și bolnavilor cu afecțiuni cardio-vasculare, fiind recomandat să se mențină permanent contactul cu vecinii, rudele sau cunoștințele privind starea lor de sănătate. (Daniela PORUMB)

Valul de căldură din ultimele zile îi ține pe vasluieni prizonieri în propriile case. Vasluienii, care nu vor să ajungă pe mâna medicilor din cauza caniculei sunt sfătuiți de Direcția de Sănătate Publică Vaslui să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare, mai ales în perioada de vârf a zilei. În schimb dacă este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii, vasluienii trebuie să aibă o ținută adecvată: pălărie de soare, haine lejere, din fibre naturale și culori deschise. În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile