Home » Social » Bolile cardiovasulare si rolul ecg-ului

Bolile cardiovasulare si rolul ecg-ului

Cred ca putem fi cu totii de acord ca cel mai important organ din corpul nostru este inima, motorul care bate mereu, din prima clipa pana in ultima. Am crede ca pentru ca este atat de importanta am avea mai mare grija de ea, deoarece cand avem grija de inima noastra avem grija de noi. Asa ca, mai multa miscare si mai putina mancare fast food si tigari! Statisticile ne spun ca nu se intampla acest lucru. Bolile cardiovasculare sunt cauza principala de deces in Romania si in Europa, conform Societatii Europene de Cardiologie.

In ciuda faptului ca astazi avem disponibila o tehnologie medicala uimitoare, diverse aparate care ajuta in procesul diagnosticarii si tratarii afectiunilor, aceste probleme persista. Ecg-ul de exemplu este un aparat extrem de util in monitorizare, ofera informatii pretioase pentru un diagnostic corect. Aparate ecg gasesti la Numeris! Medicii si aparatele pe care le au la dispozitie isi fac treaba insa problema vine de la noi si alegerile pe care le facem.

Peste 60% din decesele inregistrate la noi in tara sunt cauzate de boli cardiovascultare, fiind urmate cu 18% de diferite tipuri de cancer si cu 5% de boli respiratorii. Aceste statistici nu sunt deloc incurajatoare. La nivel global in fiecare an se inregistreaza peste 17 milioane de decese din cauza diferitelor afectiuni cardiovasculare. Romania este pe locul patru in ceea ce priveste mortalitatea de cauza cardiovasculara. Care este cauza acestui lucru?

Cele mai comune cauze sunt fumatul, stresul si alimentatia dezechilibrata. Stilul de viata contribuie foarte mult in acest domeniu, modul in care traiesti, alegerile pe care le iei din acest punct de vedere. E greu sa te schimbi odata ce te-ai obisnuit cu un stil de viata, insa nu trebuie sa astepti semne din partea inimii tale ca e timpul pentru ceva diferit, atunci poate va fi prea tarziu. Trebuie fiecare in parte sa constientizam ce facem, cum traim. Nu trebuie sa iti schimbi total felul de a fi, modul de a trai, dar cateva decizii intelepte luate din timp pot contribui mult pentru viitor. Gandeste-te asa: faci o investitie in viitorul sanatatii tale, nu faci un compromis pentru ceva neimportant.

Aparatele medicale au o contributie substantiala in practicarea medicinii, cel mai folosit aparat in domeniul cardiovascular, ecg-ul, monitorizeaza activitatea electrica a inimii, gaseste cauza durerilor de inima, cauza diferitelor simptome asociate cu bolile cardiovasculare, poate determina daca peretii inimii sunt prea grosi si multe altele. Astfel ofera medicului informatii cruciale despre starea inimii tale pentru a lua masurile potrivite. Aceasta este contributia lui, a ta care este?

Cred ca putem fi cu totii de acord ca cel mai important organ din corpul nostru este inima, motorul care bate mereu, din prima clipa pana in ultima. Am crede ca pentru ca este atat de importanta am avea mai mare grija de ea, deoarece cand avem grija de inima noastra avem grija de noi. Asa ca, mai multa miscare si mai putina mancare fast food si tigari! Statisticile ne spun ca nu se intampla acest lucru. Bolile cardiovasculare sunt cauza principala de deces in Romania si in Europa, conform Societatii Europene de Cardiologie. In ciuda faptului ca astazi avem…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: