Home » Social » Nenorocire la Gârceni

Nenorocire la Gârceni

Un bărbat de 60 de ani și un copil de 14 ani și-au pierdut viața într-un puternic incendiu izbucnit, luni noaptea, în comuna Gârceni. Se pare că flăcările au pornit de la o lumânare uitată aprinsă într-un pahar de plastic de către bărbatul care, după ce a consumat câteva pahare de vin și s-a certat cu fiul său, a adormit.

Alexandru CROITORU

Noaptea de luni spre marți a fost nefastă pentru două persoane din localitatea Gârceni. Un incendiu izbucnit la locuința unui bărbat de 60 de ani, i-a curmat viața acestuia, dar și unui tânăr de 14 ani, aflat în vizită la fiul bătrânului.

Incendiul a fost anunțat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență în jurul orei 0.40 de către paznicul Primăriei Gârceni, care a văzut flăcările. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Ivănești dar, la sosirea pompierilor flăcările se manifestau cu violență la nivelul întregii locuințe. După stingerea incendiului, în imobil au fost găsite trupurile carbonizate a bărbatului de 60 de ani, proprietarul locuinței și a lui Vlăduț Barzu, de 14 ani, prieten cu fiul bărbatului, aflat în vizită la acesta.

Se pare că, în ziua respectivă, bărbatul a mers la muncă în comună, fiind beneficiar de ajutor social. Pe seară a cumpărat niște vin, a mers acasă și s-a cinstit. Pe seară a vrut să se uite la un meci de fotbal dar, pe la 22.30, s-a întrerupt lumina în sat. A luat o lumânare, a așezat-o pe masă, într-un pahar de plastic și din senin a început să se certe cu fiul lui. Acest a aplecat de acasă și l-a lăsat în pace. Se pare că, mai apoi, bărbatul a adormit și a uitat lumânarea aprinsă. Aceasta a ars și a aprins paharul de plastic în care era, fața de masă și apoi toată casa. Din păcate, flăcările au fost observate târziu de către paznicul primăriei Gârceni și de fiul bărbatului care au și dat alarma.

“Numai necazuri pe capul nostru în ultima vreme. Am avut un caz cu un decesul unui bărbat peste care a căzut un mal de pământ. Familia acestuia, neavând bani de înmormântare, a cerut și primit sprijinul primăriei. După acest episod a urmat altul, cunoscut de toată lumea, cu acel copil care s-a înecat în acumularea Gârceni. Luni nopatea s-a întâmplat nenorocirea și cu cei doi. Primăria Gârceni se va implica și de această dată pentru a ajuta familiile îndoliate, înmormântarea și cele trebuincioase fiind asigurate din banii primăriei”, a spus primarul comunei Gârceni, Mircia Scutelnicu.

Un bărbat de 60 de ani și un copil de 14 ani și-au pierdut viața într-un puternic incendiu izbucnit, luni noaptea, în comuna Gârceni. Se pare că flăcările au pornit de la o lumânare uitată aprinsă într-un pahar de plastic de către bărbatul care, după ce a consumat câteva pahare de vin și s-a certat cu fiul său, a adormit. Alexandru CROITORU Noaptea de luni spre marți a fost nefastă pentru două persoane din localitatea Gârceni. Un incendiu izbucnit la locuința unui bărbat de 60 de ani, i-a curmat viața acestuia, dar și unui tânăr de 14 ani, aflat în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: