Home » Administratie » Apometrele, verificate o dată la șapte ani

Apometrele, verificate o dată la șapte ani

Bârlădenii vor scăpa de grija, deranjul și incomoditatea provocate de verificarea apometrelor o dată la trei ani. Este, însă, vorba doar de cei care și-au instalat acești contori după noiembrie 2012.

Apometrele montate între anii 2006 – 2012 sunt verificate o dată la cinci ani și numai aparatele montate înainte de 2006 se verifica o data la trei ani.

„Dacă mai sunt consumatori chemați de Aquavas pentru verificarea apometrului, este bine să se adreseze Biroului de Metrologie din cadrul Aquavas”, a declarat Dănuț Chetroiu, metrolog la Aquavas Bârlad. Acesta a mai precizat că populația trebuie să fie precaută și să păstreze documentul care atestă termenul de valabilitate (buletin de verificare metrologică sau factura de la cumpărare) pentru că, în lipsa acestuia, ar putea plăti contravaloarea verificării apometrelor.

Verificarea apometrelor la șase ani sau, după caz, la șapte ani, se face contra unei sume în funcție de numărul de apometre aflate în proprietate. Astfel, pentru verificarea metrologică a unui singur apometru, taxa este de 56 de lei, pentru două apometre 86 de lei, iar pentru trei apometre – 116 lei. (Mihaela NICULESCU)

Bârlădenii vor scăpa de grija, deranjul și incomoditatea provocate de verificarea apometrelor o dată la trei ani. Este, însă, vorba doar de cei care și-au instalat acești contori după noiembrie 2012. Apometrele montate între anii 2006 – 2012 sunt verificate o dată la cinci ani și numai aparatele montate înainte de 2006 se verifica o data la trei ani. "Dacă mai sunt consumatori chemați de Aquavas pentru verificarea apometrului, este bine să se adreseze Biroului de Metrologie din cadrul Aquavas”, a declarat Dănuț Chetroiu, metrolog la Aquavas Bârlad. Acesta a mai precizat că populația trebuie să fie precaută și să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. bani la greu parca am sta cu c… pe vreo comoara