Home » Sport » Handbalul este iubit la Vaslui

Handbalul este iubit la Vaslui

Handbaliștii vasluieni au demonstrat că-și merită din plin poziția în Liga Națională. În cadrul Cupei municipiului Vaslui, eveniment desfășurat la finele săptămânii trecute, elevii lui Bibirig au făcut o demonstrație de handbal și s-au bucurat de un public care a arătat că știe să le aprecieze efortul.

Alexandru CROITORU

Cu ocazia Zilelor Culturale ale muncipiului Vaslui, Handbal Club Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, alături de Direcția Județeană de Sport au organizat, la Sala Polivalentă un turneu de handbal care s-a dovedit a fi cel mai puternic eveniment de profil organizat anul acesta,

La startul competeției s-au aliniat opt echipe: vicecampioana României – Știința Municipal Bacău, CSU Suceava, Minaur Baia Mare, Steaua Alexandrion București, Dinamo București, campioana Republicii Moldova Olimpus Chișinău și echipa gazdă, HC Vaslui. Echipele au fost împărțite în două grupe urmând ca, la finalul meciurilor jucate în sistem fiecare cu fiecare, echipele dintr-o grupă să joace cu echipele din cealaltă grupă, în funcție de locul ocupat.

Vineri seara HC Vaslui a reușit a treia victorie consecutivă, în fața celor de la Minaur Baia Mare (31-22), după ce a învins Știința Bacău cu 30 la 28 și CSU Suceava cu 34-31. Această victorie a propulsat echipa vasluiană pe primul loc în grupă, iar sâmbătă a întâlnit echipa clasată pe primul loc în cealaltă grupă.

Ultimul meci al HC Vaslui din faza grupelor a fost unul la fel de spectaculos ca celelalte și s-a terminat cu o victorie categorică în fața celor de la Minaur Baia Mare, scor 31-22. Meciul a fost dominat categoric de handbaliștii vasluieni care, în prima repriză, au condus cu o diferență de cinci goluri, iar în cea de-a doua jumătate a meciului diferența a crescut cu încă două goluri și s-a păstrat pe perioada celor 30 de minute. La final, ca spectacolul să fie deplin, spectatorii s-au ridicat în picioare și și-au aplaudat favoriții în timp ce aceștia stabileau difernța clară de goluri dintre cele două echipe.

Finala turneului, HC Vaslui – Dinamo București

Meciul de sâmbătă de la ora 14.30 dintre ocupantele locurilor 1 din cele două grupe s-a disputat, din nou, în fața unei săli pline până la refuz de spectatori care au venit să-și susțină și să-și aplaude favoriții. La fluierul de final al arbitrului bucuria celor prezenți în sală a fost și mai mare după ce favoriții lor au învins echipa bucureșteană cu scorul de 36-34

Suporterii au și propriul magazin

De curând, conducerea hadbalului vasluian a deschis, în holul Sălii Polivalente, magazinul suporterilor care vinde, celor interesați, echipamente de joc originale ale echipei, tricouri, căni și alte material promoționale. Banii adunați, după cum declară cei din administrarea echipei, vor reprezenta un fond suplimentar la bugetul echipei. Pe lângă acest magazin, staff-ul tehnic a organizat și o tombolă care s-a adresat celor care achiziționează sau au achiziționat deja abonament pentru jocurile din campionat ce vor începe pe 30 august, iar premiile au constat în echipamente originale de joc ale echipei.

Meci de Națională încheiat cu victorie și cu zeci de pompieri

Surpriză de proproții la meciul de handbal susținut de Handbal Club Vaslui în compania celor de la Știința Bacău când, exact la finalul meciului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui au demarat un exercițiu tactic pentru verificarea timpului de reacție a efectivelor sale și modul în care sunt gestionate situații de criză. Astfel, în timp ce televiziunea centrală care transmitea în direct meciul de handbal trecuse la etapa interviuri, spectatorii din Sala Polivalentă Vaslui au fost evacuați de pompierii veniți să stingă un incendiu imaginar, care ar fi izbucnit, după scenariul exercițiului, la demisolul clădirii. Incendiul se manifesta pe un spațiu restrâns, dar fumul degajat ar fi putut duce la instalarea panicii pentru cei 800 de spectatori aflați în sală. Pentru gestionarea situației, pe lângă polițiști, jandarmi și ambulanțieri, la fața locului s-au deplasat și 23 de cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă interveneție și comandă. Pompierii s-au organizat în trei echipe, care au acționat atât pentru stingerea incendiului cât și pentru evacuarea persoanelor aflate în imposibilitate de autoevacuare. Din fericire, acest scenariu a fost doar un exercițiu și spectatorii au uitat de supărare, mai ales că echipa lor favorită, HC Vaslui, învinsese, în acel meci Știința Bacău, cu 30-28. (A.C.)

Handbaliștii vasluieni au demonstrat că-și merită din plin poziția în Liga Națională. În cadrul Cupei municipiului Vaslui, eveniment desfășurat la finele săptămânii trecute, elevii lui Bibirig au făcut o demonstrație de handbal și s-au bucurat de un public care a arătat că știe să le aprecieze efortul. Alexandru CROITORU Cu ocazia Zilelor Culturale ale muncipiului Vaslui, Handbal Club Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, alături de Direcția Județeană de Sport au organizat, la Sala Polivalentă un turneu de handbal care s-a dovedit a fi cel mai puternic eveniment de profil organizat anul acesta, La startul competeției s-au aliniat opt echipe:…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: