Home » National » Senatul se reuneste luni in sesiune extraordinara pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS

Senatul se reuneste luni in sesiune extraordinara pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS

Senatul se reuneste luni la ora 16:00 in sesiune extraordinara, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS la angajator cu 5% de la 1 octombrie, care a fost retrimisa pentru reexaminare de catre presedintele Traian Basescu. Legea a fost votata de Parlament pe data de 2 iulie, iar initiativa a apartinut Guvernului, care a adoptat proiectul de lege la mijlocul lunii iunie.

Conform prevederilor constitutionale, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de presedintii acestora.

Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

 Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ACL a strans cate o treime din numarul necesar de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, aratand ca alaturi de parlamentarii ACL au semnat in acest sens si parlamentari apartinand PPDD, PMP, minoritatilor nationale si independentilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca „reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii” si ca, in mod egal, PSD, PNL si PDL „ii mint pe romani pentru a le lua voturile”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut vineri ca „exista toate premisele” ca legea privind reducerea CAS sa fie readoptata fara modificari de Parlament, „cu o majoritate covarsitoare”, in sesiunea extraordinara.

Sursa: hotnews.ro

Senatul se reuneste luni la ora 16:00 in sesiune extraordinara, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS la angajator cu 5% de la 1 octombrie, care a fost retrimisa pentru reexaminare de catre presedintele Traian Basescu. Legea a fost votata de Parlament pe data de 2 iulie, iar initiativa a apartinut Guvernului, care a adoptat proiectul de lege la mijlocul lunii iunie.Conform prevederilor constitutionale, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: