Home » World » Aproape 200 de morți în Nepal și India, afectate de inundații și alunecări de teren

Aproape 200 de morți în Nepal și India, afectate de inundații și alunecări de teren

Aproape 200 de persoane au murit în inundațiile și alunecările de teren care au avut loc în Nepal și în nordul Indiei, în timp ce un număr mare de persoane sunt date dispărute, au anunțat luni autoritățile locale.

Nepalul este țara cea mai afectată, înregistrând 105 decese, după ce ploile torențiale au antrenat alunecări de teren și inundații. Sute de sate au fost distruse în întregime, o adevărată „tragedie națională”, a deplâns premierul nepalez Sushil Koirala.

În timp ce 136 de persoane sunt date dispărute, autoritățile încearcă să evite o epidemie de holeră, după apariția, în rândul unor supraviețuitori, a unor simptome ale acestei boli extrem de periculoase.

Guvernul a mobilizat peste 3.400 de persoane și patru elicoptere pentru a salva persoanele care încă sunt blocate și a distribui echipamente de urgență.

Districtele Surkhet, Bardiya și Dang sunt cele mai afectate.

Această catastrofă intervine la două săptămâni după o alunecare de teren în nord-estul Nepalului provocată de ploile musonului care s-a soldat cu 156 de morți.

În statul indian vecin Uttar Pradesh, inundațiile au provocat moartea a 48 de persoane, în timp ce alte aproximativ 500.000 au fost nevoite să-și părăsească locuințele, a anunțat pentru AFP responsabilul de operațiunile de salvare, KS Bhadoriya.

Ploile musonului și alunecările de teren se soldează cu sute de morți în fiecare an în Asia de Sud.

Sursa: mediafax.ro

Aproape 200 de persoane au murit în inundațiile și alunecările de teren care au avut loc în Nepal și în nordul Indiei, în timp ce un număr mare de persoane sunt date dispărute, au anunțat luni autoritățile locale. Nepalul este țara cea mai afectată, înregistrând 105 decese, după ce ploile torențiale au antrenat alunecări de teren și inundații. Sute de sate au fost distruse în întregime, o adevărată "tragedie națională", a deplâns premierul nepalez Sushil Koirala. În timp ce 136 de persoane sunt date dispărute, autoritățile încearcă să evite o epidemie de holeră, după apariția, în rândul unor supraviețuitori, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: