Home » Social » Procesul finanțiștilor vasluieni continuă la Curtea de Apel

Procesul finanțiștilor vasluieni continuă la Curtea de Apel

Dați afară în 2013, ca urmare a deciziei Guvernului de a micșora numărul salariaților din sistemul bugetar, 21 de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Vaslui au pierdut procesul intentat instituției prin care cereau repunerea pe posturile avute dinainte și plata obligațiilor salariale, chiar dacă Ordonanța de Guvern prin care s-a decis demiterea lor a fost declarată neconstituțională. Ieri, a fost înanintată cererea de judecare a procesului către Curtea de Apel Iași

Alexandru CROITORU

Odată cu reorganizarea Agenției Naționale de Administare Fiscală, 32 de salariați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Vaslui au fost concediați. Ordonanța de Urgență a Guvernului 77/2013, care a stat la baza concedierii lor, a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe magistrații vasluieni să dea o soluție în defavoarea salariaților, chiar dacă aceștia câștigaseră în primă instanță procesul. Astfel, la 1 august, magistrații ieșeni au suspendat definitiv aplicarea deciziei de eliberare din funcție a celor 32 de angajați. Decizia instanței ieșene a ținut cont și de faptul că salariații au fost numiți de către Direcția Finanțelor Publice Vaslui, iar eliberarea din funcție și acordarea preavizului s-a făcut de către Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași, în condițiile în care nu era încheiat un protocol de preluare de personal. De asemenea a existat o îndoială serioasă în privința legalității actelor administrative la care se adaugă și faptul că Regionala Iași a privit cu dispreț pe cei care s-au prezentat cu hotărârea definitivă a primei instanțe de reangajare, în condițiile în care se poate vorbi aici și despre discriminare: pe cei de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași nu i-a atins nimeni, ei rămânând toți pe posturi.

Din fericire, cei care și-au pierdut posturile din finanțele vasluiene mai au o șansă de a avea câștig de cauză dacă recursul de la Curtea de Apel va arăta că ei avut dreptate.

Am înaintat dosarul către Curtea de Apel Iași, după ce Tribunalul Vaslui a considerat că dreptatea nu este a celor care au rămas fără serviciu. Dar sunt sceptic și tind să cred că nu vom câștiga nici la Iași. Cu toate acestea vom lupta până la final și sindicatul este alături de membrii săi care au fost dațI afară ca urmare a regionalizării și a deciziei de micșoar numărul salariaților”, a spus Valeriu Berescu, liderul de sindicat al finanțiștilor vasluieni.

Dați afară în 2013, ca urmare a deciziei Guvernului de a micșora numărul salariaților din sistemul bugetar, 21 de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Vaslui au pierdut procesul intentat instituției prin care cereau repunerea pe posturile avute dinainte și plata obligațiilor salariale, chiar dacă Ordonanța de Guvern prin care s-a decis demiterea lor a fost declarată neconstituțională. Ieri, a fost înanintată cererea de judecare a procesului către Curtea de Apel Iași Alexandru CROITORU Odată cu reorganizarea Agenției Naționale de Administare Fiscală, 32 de salariați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Vaslui au fost concediați. Ordonanța de Urgență a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile