Home » Social » Tricolor de 150 de metri în fața Primăriei din Bârlad

Tricolor de 150 de metri în fața Primăriei din Bârlad

Week-end-ul trecut, bârlădenii au fost martori la un spectacol de zile mari. În fața Primăriei Bârlad un steag de 150 de metri a încântat privirile bârlădenilor care au ieșit la o plimbare. Câteva sute de bârlădeni au asistat, iar unii chiar au participat la întinderea steagului. Pentru a stârni patriotismul în fiecare persoană aflată la manifestare, în centrul orașului, imnul României răsuna în boxele amplasate la balconul primăriei.

Deși vremea a fost capricioasă în timpul zilei, la începutul evenimentului norii s-au împrăștiat, iar soarele timid și-a făcut apariția, creându-se astfel un mediu favorabil desfășurării imensului steag.

tricolor 1Steagul a fost întins la inițiativa Filialei Bârlad a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și s-a desfășurat sub genericul „Uniți sub tricolor”. Scopul acestei manifestări a fost promovarea unității naționale. Manifestarea se înscrie în cadrul campaniei „Lunile tricolorului”, care se desfășoară în perioada 12 august-12 octombrie.

„Acest tricolor este făcut la Chișinău, acum doi ani și este un simbol al unității naționale. Lungimea lui este de 300 de metri și are o lățime de patru metri. La Chișinău îl întindem la toate acțiunile umaniste și îl folosim pe tot, aici, în România întindem doar jumătate pentru că nu ne permite spațiul. Am pornit cu acest tricolor acum o săptămână, de la Izvorul Muntelui, unde a fost și sfințit și urmează să-l întindem în zece orașe. Noi milităm pentru realizarea idealului național pentru care generații întregi au luptat și vor lupta. Atât eu, cât și ceilalți care au participat la această manifestare ne implicăm voluntar, fără nici un interes financiar, nu este un scop personal ci luptăm pentru un ideal național” a declarat pentru Est News Paul Munteanu, coordonatorul filialei Bârlad a Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Suntem cu toții români și trebuie să fim uniți. Basarabia e parte a României, trebuie să fim uniți și să ne atingem scopul urmărit. De ce unii să fie de o parte a Prutului și ceilalți de partea cealaltă” ne-a declarat un manifestant. (Daniela PORUMB)

Week-end-ul trecut, bârlădenii au fost martori la un spectacol de zile mari. În fața Primăriei Bârlad un steag de 150 de metri a încântat privirile bârlădenilor care au ieșit la o plimbare. Câteva sute de bârlădeni au asistat, iar unii chiar au participat la întinderea steagului. Pentru a stârni patriotismul în fiecare persoană aflată la manifestare, în centrul orașului, imnul României răsuna în boxele amplasate la balconul primăriei. Deși vremea a fost capricioasă în timpul zilei, la începutul evenimentului norii s-au împrăștiat, iar soarele timid și-a făcut apariția, creându-se astfel un mediu favorabil desfășurării imensului steag. Steagul a fost întins…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: