Home » Social » Bârlădenii sunt campioni la distracție

Bârlădenii sunt campioni la distracție

După ce recent au participat la Festivalul Verii și au ținut-o patru zile numai în distracții, bârlădenii se pregătesc acum de bâlci.

De câteva zile, au început să sosească utilajele parcurilor de distracție pentru tradiționalul bâlci anual, care va ține până pe 29 august. Potrivit tradiției, bâlciul din Bârlad trebuia să se deschidă imediat după Sfânta Maria, dar anul acesta va începe cu câteva zile mai târziu, întrucât pregătirile nu sunt finalizate. Muncitorii lucrează la foc continuu pentru a reuși să finalizeze lucrările, iar spre finele acestei săptămâni bârlădenii și nu numai sunt așteptați la distracție. Tot în week-end, cei care iubesc distracția și voia bună vor fi întâmpinați de comercianții care vând haine, suveniruri, dar și de terasele din care muzica și micii nu vor lipsi.

Dacă cei care montează iujurile se apropie de final cu pregătirile, comercianții se lasă așteptați. Ieri, nici o tarabă nu era instalată. Deși autoritățile au pregătit 500 de locuri pentru comercianți, până acum aproximativ 100 s-au ocupat. Majoritatea comercianților sunt așteptați în ultima săptămână de bâlci, din cauză că trebuie să scoată din buzunare pentru spațiul închiriat 9 lei/mp. Prețul este la fel ca anul trecut. Nici prețurile de la iujuri nu au crescut. Majoritatea vor scoate din buzunarele bârlădenilor câte cinci lei pentru o tură de trei sau cinci minute. Cele mai scumpe sunt mașinuțele, care costă șapte lei.

Locația bâlciului rămâne acceași cu care s-au obișnuit bârlădenii – zona Obor. (Daniela PORUMB)

După ce recent au participat la Festivalul Verii și au ținut-o patru zile numai în distracții, bârlădenii se pregătesc acum de bâlci. De câteva zile, au început să sosească utilajele parcurilor de distracție pentru tradiționalul bâlci anual, care va ține până pe 29 august. Potrivit tradiției, bâlciul din Bârlad trebuia să se deschidă imediat după Sfânta Maria, dar anul acesta va începe cu câteva zile mai târziu, întrucât pregătirile nu sunt finalizate. Muncitorii lucrează la foc continuu pentru a reuși să finalizeze lucrările, iar spre finele acestei săptămâni bârlădenii și nu numai sunt așteptați la distracție. Tot în week-end, cei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: