Home » Business » Averile celor mai bogați 10 ruși au crescut cu 3 miliarde de dolari, în ciuda sancțiunilor occidentale

Averile celor mai bogați 10 ruși au crescut cu 3 miliarde de dolari, în ciuda sancțiunilor occidentale

Cei mai bogați 10 magnați ruși au înregistrat din martie, când a început escaladarea tensiunilor din Ucraina, un câștig net cumulat de 3 miliarde de dolari, în pofida conflictului din țara vecină și a sancțiunilor impuse de SUA și Uniunea Europeană unor companii și persoane din Rusia.

Dintre aceștia, pe primele cinci poziții în topul miliardarilor se află în ordine Alișer Usmanov, a cărui avere a stagnat din martie la 18,3 miliarde de dolari, Viktor Vekselberg cu 14,9 miliarde dolari (-2%), Mihail Fridman, cu 14,4 miliarde dolari, în stagnare, Leonid Mikhelson, cu 14,4 miliarde dolari (+13%) și Vladimir Potanin, cu 14,3 miliarde dolari (+9%), potrivit companiei de cercetare Wealth-X.

Conflictul din Ucraina și-a pus totuși amprenta asupra unora dintre averi. Astfel, trei dintre magnați, respectiv Ghenadi Timcenko, German Khan și Viktor Vekselberg, au pierdut în total 1,8 miliarde de dolari, respectiv 5% din averile lor cumulate, din martie și până la jumătatea lunii august.

Cel mai mare perdant este Timcenko, proprietarul companiei de investiții Volga Group, a cărui avere s-a redus cu 8% de la agravarea tensiunilor din Ucraina. Timcenko a pierdut 1 miliard de dolari din martie și până la jumătatea lunii august, în prezent având o avere personală netă de 12,2 miliarde de dolari.

German Khan, în vârstă de 52 de ani, a pierdut în aceeași perioadă 4% din avere, respectiv o jumătate de miliard de dolari. Wealth-X estimează că miliardarul, care împreună cu Mihail Friedman și Alexei Kuzmicev controlează Alfa Group, cel mai mare grup financiar și de investiții industriale din Rusia, are în prezent o avere netă de 11,3 miliarde de dolari.

Viktor Vekselberg s-a menținut pe locul al doilea în topul miliardarilor ruși, în pofida unui declin de 2% al averii personale. Magnatul de 57 de ani născut în Ucraina este proprietarul și președintele conglomeratului Renova Group, cu afaceri în industria aluminiului, petrolului, energiei și telecomunicațiilor.

Wealth-X este o companie de cercetare cu sediul central în Singapore și cu 13 birouri pe cinci continente, specializată în analize referitoare la cei mai bogați oameni la nivel mondial, cu averi nete de cel puțin 30 de milioane de dolari.

Sursa: mediafax.ro

Cei mai bogați 10 magnați ruși au înregistrat din martie, când a început escaladarea tensiunilor din Ucraina, un câștig net cumulat de 3 miliarde de dolari, în pofida conflictului din țara vecină și a sancțiunilor impuse de SUA și Uniunea Europeană unor companii și persoane din Rusia. Dintre aceștia, pe primele cinci poziții în topul miliardarilor se află în ordine Alișer Usmanov, a cărui avere a stagnat din martie la 18,3 miliarde de dolari, Viktor Vekselberg cu 14,9 miliarde dolari (-2%), Mihail Fridman, cu 14,4 miliarde dolari, în stagnare, Leonid Mikhelson, cu 14,4 miliarde dolari (+13%) și Vladimir Potanin, cu 14,3 miliarde…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: