Home » Sport » Concurs de orientare turistică la Bârlad

Concurs de orientare turistică la Bârlad

Aproximativ 50 de sportivi își vor demonstra priceperea ,în week-end, privind orientarea turistică.

Grădina Publică din Bârlad va găzdui în week-end cea de-a X-a ediție a concursului de orientare turistică „Cupa Cronos”, eveniment care marchează împlinirea a 35 de ani de orientare la Bârlad.

Pe 23 – 24 august, aproximativ 50 de sportivi pasionați de orientare turistică se vor întrece. Concursul este organizat de Clubul „Cronos” Bârlad și va începe la ora 16.

Concursul va fi organizat pe categorii de vârstă și de tehnicitate. Cei mai mici participanții sunt la categoria începători și au zece ani. Ei vor fi grupați în funcție de categoria de dificultate.

După ce își vor demonstra îndemânarea, pasionații de orientare turistică vor fi premiați duminică în funcție de performanțele obținute.

Grigoraș Sorin, președintele concursului, vorbește cu regret că tinerii de azi nu se mai înclină spre acest sport.

„Atât eu, cât și ceilalți implicați în organizarea acestui concurs, încercăm să ținem acest sport viu. De la un an la altul numărul celor care își doresc să cunoască acest sport s-a redus considerabil. Cei mai mulți tineri aleg sporturile clasice, precum fotbalul, handbal, considerând că acestea le aduc beneficii materiale mai mari. În prezent acest sport nu beneficiază de nici o sponsorizare” ne-a declarat Grigoraș Sorin, președintele Clubului „Cronos” Bârlad.

Prin această competiție organizatorii urmăresc să atragă cât mai mulți tineri care să practice acest sport. (Daniela PORUMB)

Aproximativ 50 de sportivi își vor demonstra priceperea ,în week-end, privind orientarea turistică. Grădina Publică din Bârlad va găzdui în week-end cea de-a X-a ediție a concursului de orientare turistică „Cupa Cronos”, eveniment care marchează împlinirea a 35 de ani de orientare la Bârlad. Pe 23 - 24 august, aproximativ 50 de sportivi pasionați de orientare turistică se vor întrece. Concursul este organizat de Clubul „Cronos” Bârlad și va începe la ora 16. Concursul va fi organizat pe categorii de vârstă și de tehnicitate. Cei mai mici participanții sunt la categoria începători și au zece ani. Ei vor fi grupați…

Review Overview

User Rating: 4.83 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: