Home / Justitie / Procurorul Șelaru deținea muniție fără drept în biroul de la Parchet

Procurorul Șelaru deținea muniție fără drept în biroul de la Parchet

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de procurorul Vasile Șelaru. La perchezițiile efectuate la biroul său din cadrul Parchetului de pe lâgă Tribunalul Vaslui, desfășurate pe 18 august, procurorii au descoperit în fișetul său 65 de cartușe cu glonț, pe care magistratul le deținea fără să aibă acest drept.

„Persoanei sus menționate i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat raportată la noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă remis de DNA.

Șelaru a fost reținut luna trecută, după ce procurorii au probat trei infracțiuni de trafic de influență. Magistratul vasluian promitea că are trecere pe lângă judecători în sensul obținerii unor sentințe favorabile. (A.S.)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de procurorul Vasile Șelaru. La perchezițiile efectuate la biroul său din cadrul Parchetului de pe lâgă Tribunalul Vaslui, desfășurate pe 18 august, procurorii au descoperit în fișetul său 65 de cartușe cu glonț, pe care magistratul le deținea fără să aibă acest drept. „Persoanei sus menționate i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat raportată la noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Complex de solarii dintr-o suburbie a Vasluiului, salvat în ultima clipă de la a fi mistuit de flăcări

Un complex de solarii, ce se întinde pe o ...

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: