Home » World » Senegalul și-a închis granița cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola

Senegalul și-a închis granița cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola

Senegalul și-a închis granița cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de AFP.

„Ținând cont de evoluția febrei hemoragice provocate de virusul Ebola, care constituie o problemă de sănătate publică la nivel mondial, Senegalul a decis să închidă din nou granița terestră cu Republica Guineea”, potrivit unui comunicat al Ministerului senegalez de Interne.

„Această măsură este extinsă la frontierele aeriene și maritime pentru aeronavele și navele provenind din Republica Guineea, Sierra Leone și Liberia”, precizează ministerul.

Posturile de frontieră oficiale cu Guineea sunt situate în sudul și sud-estul țării.

Senegalul și-a închis granița terestră cu Guineea în perioada 30 martie-6 mai, însă a anulat măsura în contextul unei „evoluții pozitive a epidemiei”, potrivit ministrului de Interne, Abdoulaye Daouda Diallo.

La acea vreme, epidemia, care a plecat la începutul anului din Guineea, provocase moartea a sute de persoane în această țară.

Între timp, epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puțin 1.350 de morți, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guineea și 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății, făcut public la 18 august.

Sursa; mediafax.ro

Senegalul și-a închis granița cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de AFP. "Ținând cont de evoluția febrei hemoragice provocate de virusul Ebola, care constituie o problemă de sănătate publică la nivel mondial, Senegalul a decis să închidă din nou granița terestră cu Republica Guineea", potrivit unui comunicat al Ministerului senegalez de Interne. "Această măsură este extinsă la frontierele aeriene și maritime pentru aeronavele și navele provenind din Republica Guineea, Sierra Leone și Liberia", precizează ministerul. Posturile de frontieră oficiale cu Guineea sunt situate în sudul și sud-estul țării. Senegalul și-a închis…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: