Home » Sanatate » Cinste celor care au donat sânge!

Cinste celor care au donat sânge!

Apelul făcut de medici privind criza de sânge din spitale a avut ecou printre vasluieni. Militari, politicieni, oameni cu suflet au umplut centrele de transfuzie din județ.

Militarii de la Garnizoana Bârlad, care nu au stat nici o clipă pe gânduri și au sărit să-și ajute semenii. Astfel, în urma apelului făcut de cadrele medicale privind deficitul de sânge, militarii, s-au mobilizat și s-au prezentat la CTS pentru a dona.

Ei au luat acestă decizie voluntar, iar din cei 80 de militari, au donat până acum 25. Restul vor dona eșalonat, în funcție de capacitatea de recoltare a centrului.

Prin gestul lor militarii bârlădeni au reușit să ofere un strop de speranță pentru cei afați în suferință și a căror viață depinde de o picătură de sânge.

Cei de la Garnizoana Bârlad au înțeles nevoia de a dona și consideră că această mobilizare a lor este un prim pas pentru o cauză nobilă – salvarea unei vieți.

Ei au demonstrat, prin gestul lor, că nu sunt doar un scut pentru a ne apăra în vreme de război, ci își pot aduce aportul și la salvarea unei vieți în vreme de pace.

Militarii au vrut să ofere totodată și un exemplu tuturor cetățenilor, care speră ei, că vor urma să doneze într-un număr cât mai mare. Toți cei care vor dona trebuie să se gândească că astăzi ei salvează o viață, iar mâine, o altă persoană o poate salva pe a lor.

Tinerii social-demorcați au donat sânge

La finele săptămânii trecute, în contextul lipsei acute de sânge din sistemul medical, Organizația Județeană a Tineretului Social Democrat Vaslui a demarat o campanie prin care îți propune conștientizarea populației asupra importanței transfuziilor. Iar pentru că exemplul personal este cel mai bun argument, o parte din membrii organizației s-au dus la Bârlad, la Centrul de Transfuzii Sangvine, pentru a dona sânge.

Vasluienii care doresc să participe la salvarea unei vieți contribuind cu o unitate de sânge, sunt rugați să se adreseze tinerilor social-democrați, care s-au angajat să se asigure și transportul la centrul de donare.

Este doar începutul unei campanii care se va derula pe durata următoarelor săptămâni. Echipa noastră încurajează toate persoanele care doresc să contribuie la rezolvarea carenței de sânge din sistemul medical și se angajează să le asigure transportul gratuit către și dinspre Centrul Județean de Transfuzie Sanguină din Bârlad.

Cei interesați sunt rugați să se înscrie pe lista deschisă la sediul județean al partidului nostru situat în Vaslui, strada Ștefan cel Mare, nr. 59”, a declarat Tudor Buzatu, președintele organizației. (Daniela PORUMB)

Apelul făcut de medici privind criza de sânge din spitale a avut ecou printre vasluieni. Militari, politicieni, oameni cu suflet au umplut centrele de transfuzie din județ. Militarii de la Garnizoana Bârlad, care nu au stat nici o clipă pe gânduri și au sărit să-și ajute semenii. Astfel, în urma apelului făcut de cadrele medicale privind deficitul de sânge, militarii, s-au mobilizat și s-au prezentat la CTS pentru a dona. Ei au luat acestă decizie voluntar, iar din cei 80 de militari, au donat până acum 25. Restul vor dona eșalonat, în funcție de capacitatea de recoltare a centrului. Prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile