Home » Invatamant » Coadă la funcții

Coadă la funcții

Profesorii vasluieni care vor să ajungă directori sau inspectori școlari se pot înscrie până pe 29 august la un concurs de selecție pentru constituirea corpului național de experți în managementul educațional. In doar două zile, s-au încris 12 cadre didactice.

În perioada 20-29 august, profesorii care visează să ocupe un fotoliu de director sau inspector școlar, se pot înscrie la un concurs care le oferă statutul de experți în managementul educational.

Pentru aceștia sunt disponibile 235 de posturi, care reprezintă 5% din totalul de posturi existente în anul școlar 2014 2015.

Pentru a putea face parte din corpul național de experți, cadrele didactice trebuie să dovedească că au participat la programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional, să fie titulari în învățământul preuniversitar și să aibă cel puțin gradul didactic II. În plus, profesorii trebuie să aibă calificativul foarte bineîn ultimii 4 ani și să nu fi fost sancționați disciplinar în anul școlar curent.

Cei care au fost lipsiți de dreptul de a ocupa o funcție de conducere sau de îndrumare și control în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, precum și cei care au fost excluși din Registrul Național al Experților în Management Educațional, nu au dreptul să participe.

Dacăîndeplinesc principalele condiții impuse, primul pas pe care trebuie să-l urmeze este completarea până pe 29 august a unui formular de selecție on-line.

Deși, mai au aproape o săptămână la dispoziție profesorii vasluieni s-au îngrămădit să se înscrie încă din primele zile. Până acum 12 au completat formularul on-line, exprimându-și astfel dorința de a face parte din corpul national de experți în managementul educațional.

La nivel național s-au înscris 426 profesori, iar din aceștia nouă se vor evaluatori la Ministerul Educației Naționale.

Așadar, cei care visează funcțiimai au timp suficient pentru a se înscrie.

După ce vor fi afișate rezultatele cu cei care au trecut de prima etapă, în perioada 1-10 septembrie profesorii trebuie să depună la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui un portofoliu. În perioada 15-18 septembrie, ISJ Vaslui va evalua portofoliile candidaților, urmând ca pe 19 septembrie să se afișeze rezultatele, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute. Cei nemulțuumiți de punctajul obținut vor putea depune contestație în perioada 22-26 septembrie, urmând ca acestea să fie soluționate pe 1 octombrie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 2 octombrie.(Daniela PORUMB)

Profesorii vasluieni care vor să ajungă directori sau inspectori școlari se pot înscrie până pe 29 august la un concurs de selecție pentru constituirea corpului național de experți în managementul educațional. In doar două zile, s-au încris 12 cadre didactice. În perioada 20-29 august, profesorii care visează să ocupe un fotoliu de director sau inspector școlar, se pot înscrie la un concurs care le oferă statutul de experți în managementul educational. Pentru aceștia sunt disponibile 235 de posturi, care reprezintă 5% din totalul de posturi existente în anul școlar 2014 – 2015. Pentru a putea face parte din corpul național…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: