Home » World » Casa Albă: "Incursiunile Rusiei în Ucraina, o escaladare semnificativă a conflictului. Sunt inacceptabile"

Casa Albă: "Incursiunile Rusiei în Ucraina, o escaladare semnificativă a conflictului. Sunt inacceptabile"

„Incursiunile militare” ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o „escaladare semnificativă” a conflictului din această țară, a afirmat Casa Albă luni seara, după ce Kievul a anunțat că a reținut militari ruși pe teritoriul său.

„Incursiunile militare ale Rusiei în Ucraina, cu ajutorul artileriei, a tancurilor sau a sistemelor de apărare aeriană, reprezintă o escaladare semnificativă” a conflictului, a scris consilierul prezidențial american pentru Securitatea națională, Susan Rice, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

„Incursiunile repetate ale Rusiei în Ucraina sunt inacceptabile, periculoase și incendiare”, a adăugat ea.

Autoritățile ucrainene au afirmat luni dimineața că un convoi format din „zeci” de blindate și tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, și este implicat în lupte cu grănicerii.

Ulterior, armata a anunțat că majoritatea vehiculelor blindate din convoiul care a trecut luni frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei au fost distrusede artileria și aviația militară ucraineană.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dezmințit aceste informații, denunțând un „război informațional”.

Sursa; mediafax.ro

"Incursiunile militare" ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului din această țară, a afirmat Casa Albă luni seara, după ce Kievul a anunțat că a reținut militari ruși pe teritoriul său. "Incursiunile militare ale Rusiei în Ucraina, cu ajutorul artileriei, a tancurilor sau a sistemelor de apărare aeriană, reprezintă o escaladare semnificativă" a conflictului, a scris consilierul prezidențial american pentru Securitatea națională, Susan Rice, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. "Incursiunile repetate ale Rusiei în Ucraina sunt inacceptabile, periculoase și incendiare", a adăugat ea. Autoritățile ucrainene au afirmat luni dimineața că un convoi format…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: