Home » Sanatate » Sute de bebeluși neimunizați împotriva hepatitei B

Sute de bebeluși neimunizați împotriva hepatitei B

Direcția de Sănătate Publică Vaslui nu a mai primit nicio doză de vaccin împotriva hepatitei B de peste două luni și jumătate, timp în care în maternitățile din județ au venit pe lume peste 600 de bebeluși. Autoritățile sanitare vasluiene spun că nu au primit până acum niciun răspuns la cererile formulate în ultima perioadă către Ministerul Sănătății, de alocare de vaccinuri pentru maternități.

Peste 600 de bebeluși din județul Vaslui nu au fost imunizați după naștere împotriva hepatitei de tip B, în ultimele două luni și jumătate, din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă cele trei maternități din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși.

Autoritățile sanitare vasluiene spun că nu au primit până acum niciun răspuns la cererile formulate în ultima perioadă către Ministerul Sănătății, de alocare de vaccinuri pentru maternități.

”Deocamdată, nu știm când vor veni dozele de vaccin HB pe care le-am solicitat de la Ministerul Sănătății, având în vedere că nu a primit nicio informare în acest sens. Până acum, nu au fost vaccinați împortiva hepatitei de tip B 117 copii în luna iunie, 266 în iulie și aproximativ 250 în august. Luna trecută, au fost imunizați nouă copii, însă cu vaccinuri achiziționate de părinți”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Potrivit acesteia, nou-născuții care nu sunt vaccinați în maternități vor intra într-un program de recuperare, prin intermediul medicilor de familie, atunci când se vor face livrările de vaccin antihepatic.

În ceea ce privește vaccinul BCG, administrat bebelușilor pentru imunizarea împotriva tuberculozei, acestea au ajuns în județul Vaslui, fiind vorba despre 12.000 de doze. Maternitățile vor intra într-un program de recuperare, astfel că vor fi vaccinați cei 74 de copii care nu fost imunizați împotriva tuberculozei la naștere.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, declara, joi, că au fost încheiate toate procedurile necesare achiziționării centralizate a vaccinurilor BCG și hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an.

„Săptămâna trecută au fost recepționate cele 513.000 de doze de vaccin BCG care au fost distribute în unitățile din teritoriu pentru reînceperea imunizărilor. Până la sfârșitul acestei luni vor fi recepționate și 50.000 de doze de vaccin hepatitic B. În anul 2014, Ministerul Sănătății va achiziționa cantitatea de 500.000 doze vaccin antigripal în valoare estimată de 6.950.000 lei pentru campania de imunizare gratuită a persoanelor cu risc de îmbolnăvire”, preciza ministrul Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui nu a mai primit nicio doză de vaccin împotriva hepatitei B de peste două luni și jumătate, timp în care în maternitățile din județ au venit pe lume peste 600 de bebeluși. Autoritățile sanitare vasluiene spun că nu au primit până acum niciun răspuns la cererile formulate în ultima perioadă către Ministerul Sănătății, de alocare de vaccinuri pentru maternități. Peste 600 de bebeluși din județul Vaslui nu au fost imunizați după naștere împotriva hepatitei de tip B, în ultimele două luni și jumătate, din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă cele trei maternități…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: