Home » Invatamant » 100 de euro pentru toate cadrele didactice

100 de euro pentru toate cadrele didactice

Toate cadrele didcatice vor beneficia din toamnă de bani de la guvern, pe care îi pot utiliza pentru achiziționarea de materiale didactice.

Veste bună pentru toate cadrele didatice: din toamnă, vor beneficia de bani în plus pentru cumpărarea de cărți, materiale, programe educaționale pe suport electronic necesare îmbunătățirii calității activității didactice.

Aceștia vor primi 100 de euro, bani care vor avea ca destinație achiziționarea de materiale didactice, ori diverse cursuri de formare, să participe la conferințe, să-i utilizeze pentru abonamente la diferite site-uri sau reviste specializate, sau pot participa la conferințe.

De acești bani, profesorii au beneficiat până în anul 2010, când le-au fost reduse salariile și le-au fost tăiate toate drepturile.

„Nu știm exact când vor primi profesorii vasluieni această sumă, dar din discuțiile purtate cu Ministrul Educației, noi credem că se va acorda acest drept. Nu știm, însă dacă din toamnă, până la sfârșitul anului 2014 sau se vor acorda în prima parte a anului 2015. Important este că începem să mai recâștigăm din drepturile pierdute în anul 2010” ne-a declarat Mircea Marinescu, liderul Sindicatului Învățământ Tutova.

Liderul Sindicatului Învățământ Tutova se declară mulțumit, întrucât mai multe din solicitările făcute de sindicat au fost soluționate, o parte din ele fiind incluse în OUG nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice.

Reprezentanții educației intenționează ca până la sfârșitul anului să aloce această sumă cadrelor didactice, printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

„Este un drept pe care profesorii l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeași formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind și surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională” a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educației. (Daniela PORUMB)

Toate cadrele didcatice vor beneficia din toamnă de bani de la guvern, pe care îi pot utiliza pentru achiziționarea de materiale didactice. Veste bună pentru toate cadrele didatice: din toamnă, vor beneficia de bani în plus pentru cumpărarea de cărți, materiale, programe educaționale pe suport electronic necesare îmbunătățirii calității activității didactice. Aceștia vor primi 100 de euro, bani care vor avea ca destinație achiziționarea de materiale didactice, ori diverse cursuri de formare, să participe la conferințe, să-i utilizeze pentru abonamente la diferite site-uri sau reviste specializate, sau pot participa la conferințe. De acești bani, profesorii au beneficiat până în anul…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: