Home » Sport » Artele marțiale promovate în județ

Artele marțiale promovate în județ

Mai multe cluburi de arte marțiale din Bârlad și Vaslui s-au întâlnit, zilele trecute, pentru a pune bazele unui nou sistem competițional (random attack al Organizației Internaționale Euro Budo).

Întâlnirea între cluburile de ju-jitsu a avut loc în sala de sport a Școlii Generale nr. 9 „Manolache Costache Epureanu” Bârlad.

La întâlnire au participat: Clubul Sportiv „Miyagi Dojo” Bârlad, reprezentat de antrenorul Gabriel Manta, Clubul Sportiv „Kentai Dojo” Bârlad, cu antrenorul Daniel Vasilache, Clubul Sportiv „Wasary Dojo”, antrenor Alexandru Rotaru, Clubul Sportiv „Defender” Vaslui, cu Alina Angheluță, Clubul Sportiv „Shi Tei Do Ko” Bârlad, cu Bogdan Mazilu și Clubul Sportiv „Alone Tiger” Vaslui, cu Iulian Apostoloaie.

Alături de antrenorii celor șase cluburi a fost și președintele ERDAS și Euro Budo, Sorin Angheluță. Acesta este cel care a făcut posibilă participarea Clubului Sportiv „Miyagi Dojo” Bârlad, în ianuarie 2014, la internaționalele italiene.

Scopul acestei întruniri a antrenorilor de arte marțiale din Bârlad și Vaslui a fost acela de a se stabili, în funcție de disponibilitatea fiecărui club, competiții cu rol demonstrativ. Prin aceste meciuri demonstrative, antrenorii vor să se asigure că sportivii lor vor face față cu succes competițiilor naționale.

Ju – jitsu constituie un gen de lupte, cunoscut în Japonia, care urmărește în principal anihilarea adversarului prin metode brutale de atac și autoapărare.

Tehnicile utilizate în ju – jitsu conțin în principal proiectări ale adversarului la podea. Dacă în antichitate metodele folosite erau brutale, mergând până la lovituri mortale, acum se folosesc în principal, cunoștințele de psihologie, anatomie și strategie, care, împreună cu rapiditatea și agilitatea mișcărilor, au ca scop devierea atacului adversarului și menținerea echilibrului. Este o metoda de autoapărare foarte eficientă. (Daniela PORUMB)

Mai multe cluburi de arte marțiale din Bârlad și Vaslui s-au întâlnit, zilele trecute, pentru a pune bazele unui nou sistem competițional (random attack al Organizației Internaționale Euro Budo). Întâlnirea între cluburile de ju-jitsu a avut loc în sala de sport a Școlii Generale nr. 9 „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. La întâlnire au participat: Clubul Sportiv „Miyagi Dojo” Bârlad, reprezentat de antrenorul Gabriel Manta, Clubul Sportiv „Kentai Dojo” Bârlad, cu antrenorul Daniel Vasilache, Clubul Sportiv „Wasary Dojo”, antrenor Alexandru Rotaru, Clubul Sportiv „Defender” Vaslui, cu Alina Angheluță, Clubul Sportiv „Shi Tei Do Ko” Bârlad, cu Bogdan Mazilu și Clubul Sportiv…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: