Home » National » Guvernul alocă 192 milioane lei pentru organizarea alegerilor prezidențiale

Guvernul alocă 192 milioane lei pentru organizarea alegerilor prezidențiale

Guvernul a alocat, în ședința de marți, 192,4 milioane lei pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României, care vor avea loc în noiembrie 2014, cu 40 milioane lei mai mult decât suma alocată pentru ultimele alegerile prezidențiale din 2009.

Din bugetul pentru prezidențialele din acest an, 166,7 milioane lei au fost alocați Ministerului Afacerilor Interne, 47 milioane lei Secretariatului General al Guvernului, 10,6 milioane lei Autorității Electorale Permanente, 7,7 milioane lei Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar 4,2 milioane lei Ministerului Afacerilor Externe.

Executivul a adoptat marți și o hotărâre privind buna organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale, modelele buletinului de vot, timbrului autocolant, copiei de pe lista electorală permanentă, tabelelor electorale și declarației pe propria răspundere care vor fi folosite la alegeri

Tot prin hotărâre de Guvern, au fost aprobate modelele ștampilelor birourilor electorale, ștampilei de control a secțiilor de votare și a modelului ștampilei cu mențiunea „VOTAT”, precum și modele proceselor-verbale de consemnare și centralizare a rezultatelor votării.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 2 noiembrie, iar cel de-al doilea în 16 noiembrie.

Sursa: mediafax.ro

Guvernul a alocat, în ședința de marți, 192,4 milioane lei pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României, care vor avea loc în noiembrie 2014, cu 40 milioane lei mai mult decât suma alocată pentru ultimele alegerile prezidențiale din 2009. Din bugetul pentru prezidențialele din acest an, 166,7 milioane lei au fost alocați Ministerului Afacerilor Interne, 47 milioane lei Secretariatului General al Guvernului, 10,6 milioane lei Autorității Electorale Permanente, 7,7 milioane lei Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar 4,2 milioane lei Ministerului Afacerilor Externe. Executivul a adoptat marți și o hotărâre privind buna organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale, modelele buletinului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: