Home » Social » Vasluiul – un județ de chitariști

Vasluiul – un județ de chitariști

În România consumatoristă, hipnotizați de lumea cancanului televizat, tot mai mulți vasluieni își îndeamnă copiii să urmeze cariere în domeniul muzical-artistic, chiar dacă de multe ori aceștia nu au afinități în domeniu. Astfel se explică o creștere foarte mare a părinților care își înscriu copiii la cercurile de muzică-chitară și dans din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Vaslui, în timp ce cluburile de electronică și service radio-tv au dispărut sau urmează să o facă.

La Palatul Copiilor Vaslui funcționează 18 cercuri, din care doar șase au legătură cu tehnica: matematică aplicată, carting, informatică, cercul „Prietenii pompierilor”, cercul de orientare turistică și cel de automodele. Restul: muzică, dans și desen. La Palatul Copiilor din Negrești sunt două cluburi: unul de muzică populară și unul de electronică ce este pe cale de dispariție. Surse din cadrul instituției au declarat că la cercul de electronică din Negrești mai vin câțiva copii doar pentru că nu au acasă internet și că dotarea sa este jalnică: nu au nici aparate și nici piese. La muzică (chitară) și dans sunt foarte multe cereri de înscriere, uneori profesorii find nevoiți să le stopeze. (Bogdan RUSU)

În România consumatoristă, hipnotizați de lumea cancanului televizat, tot mai mulți vasluieni își îndeamnă copiii să urmeze cariere în domeniul muzical-artistic, chiar dacă de multe ori aceștia nu au afinități în domeniu. Astfel se explică o creștere foarte mare a părinților care își înscriu copiii la cercurile de muzică-chitară și dans din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Vaslui, în timp ce cluburile de electronică și service radio-tv au dispărut sau urmează să o facă. La Palatul Copiilor Vaslui funcționează 18 cercuri, din care doar șase au legătură cu tehnica: matematică aplicată, carting, informatică, cercul "Prietenii pompierilor", cercul de orientare turistică…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: