Home » Social » Prețul pâinii nu se va modifica nici anul acesta

Prețul pâinii nu se va modifica nici anul acesta

Dacă cineva se aștepta ca prețul la pâine să scadă ca urmare a recoltei de grâu obținute anul acesta, ei bine, speranțele vor fi în van.

“Nu am auzit nimic legat de așa ceva și nici nu cred că se va pune în discuție o scădere sau o majorare chiar a prețului pâinii. Chiar dacă producțiile au fost ceva mai mari față de cele de anul trecut, prețul grâului a rămas la fel, așa că nu putem discuta de asemenea modificări de prețuri”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Vaslui.

La nivelul județului Vaslui, a fost încheiată cu succes campania de recoltare a păioaselor și plantelor cultivate din toamna anului trecut. Astfel, pe o suprafață totală de 21.539 de hectare cultivate cu rapiță s-a realizat o medie de 3.034 kg/ha, iar producția totală a fost de 65.344 tone. De pe 67.598 de hectare cultivate cu grâu, a fost adunată o producție totală de 258.716 tone, la orz, de pe 5.295 de hectare, a fost înregistrată o producție medie de 3.644 kg/ha. Orzoaica de toamnă, cultivată pe 658 de hectare a înregistrat o producție medie de 2.960 de kg/ha șI un total de 1948 de tone, iar cea de primăvară, cultivată pe 2.513 hectare, a realizat o producție medie de 1.668 de kg/ha și o producție totală de 4.192 de tone. De asemenea, au mai fost recoltate în totalitate și cele 1.941 de hectare cultivate cu ovăz, unde s-au obținut 3.095 de tone, iar mazărea, cultivată pe 211 hectare, a avut o producție totală de 215 tone și o medie la hectar de 1.019 kg. (A.C.)

Dacă cineva se aștepta ca prețul la pâine să scadă ca urmare a recoltei de grâu obținute anul acesta, ei bine, speranțele vor fi în van. “Nu am auzit nimic legat de așa ceva și nici nu cred că se va pune în discuție o scădere sau o majorare chiar a prețului pâinii. Chiar dacă producțiile au fost ceva mai mari față de cele de anul trecut, prețul grâului a rămas la fel, așa că nu putem discuta de asemenea modificări de prețuri”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Vaslui. La nivelul județului Vaslui, a fost încheiată cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: