Home » Invatamant » Școala „Iorgu Radu” își schimbă fața

Școala „Iorgu Radu” își schimbă fața

Până în 2015, clădirea Școlii nr. 1 va fi consolidată și modernizată cu fonduri europene.

Veste bună pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu” din Bârlad: în curând vor începe lucrările de consolidare și modernizare a acestei unități de învățământ, lucrări ce vor fi finalizate în decembrie 2015.

„Printr-o adresă de la ministerul de resort, am fost înștiințați că proiectul de reabilitare și modernizare a școlii «Iorgu Radu» a fost admis la finanțare”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

Suma pe comunitatea locală a obținut-o de la Uniunea Europeană în acest scop este de 11 milioane de lei.

Inițial, lucrările de reabilitare au început în 2009, când au fost alocați de la bugetul de stat 14.500 de lei, dar lucrările au fost sistate.

Pe parcursul lucrărilor, școala devenind un șantier, elevii vor învăța în locații diferite – o parte vor învăța la Școala „Tudor Pamfile” (Școala nr. 4), o alta la Școala „Principesa Elena Bibescu” (Școala nr. 5), și o alta la Școala de Muzică și Arte Plastice. Doar două clase vor rămâne să învețe la „Iorgu Radu”, într-un corp de clădire ceva mai sigur.

Primarul Constantinescu a atras în repetate rânduri atenția asupra pericolului care planează în cazul unui cutremur ce poate afecta grav structura de rezistență a clădirii școlii. Cum, din bugetul local, nu se pot aloca sume atât de importante pentru reabilitare, unica soluție era accesarea de fonduri europene.

Fiind o clădire de patrimoniu, constructorul va trebui să o reabiliteze fără a modifica elementele arhitectonice, care o clasifică în rândul monumentelor de patrimoniu. (Mihaela NICULESCU)

Până în 2015, clădirea Școlii nr. 1 va fi consolidată și modernizată cu fonduri europene. Veste bună pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu” din Bârlad: în curând vor începe lucrările de consolidare și modernizare a acestei unități de învățământ, lucrări ce vor fi finalizate în decembrie 2015. „Printr-o adresă de la ministerul de resort, am fost înștiințați că proiectul de reabilitare și modernizare a școlii «Iorgu Radu» a fost admis la finanțare”, a declarat primarul Constantin Constantinescu. Suma pe comunitatea locală a obținut-o de la Uniunea Europeană în acest scop este de 11 milioane de lei. Inițial, lucrările…

Review Overview

User Rating: 0.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile