Home » Sanatate » Expo Zoo Agroind Vaslui, amânat din cauza “limbii albastre”

Expo Zoo Agroind Vaslui, amânat din cauza “limbii albastre”

Apărută de câteva zile în românia, boala denumită “limba albastră” își întinde efectele și în județul Vaslui, chiar dacă la noi nu a fost confirmat, deocamdată, nici un caz de îmbolnăvire la animale. Din păcate, carantina impusă a făcut ca ediția din acest an a Expo Zoo Agroind să se amâne pe termen nelimitat.

Alexandru CROITORU

În perioada 5-7 septembrie, la Vaslui, ar fi trebuit să aibă loc a XIV-a ediție a târgului expozițional Expo Zoo Agroind Vaslui, o acțiune de tradiție organizată de Oficiul pentru Ameliorare și Reproducere în Zootehnie (OARZ) Vaslui, în colaborare cu Prefectura, Consiliul Județean, Direcța pentru Agricultură și asociațiile crescătorilor de animale din Moldova și nu numai. Evenimentul ar fi trebuit să găzduiască și să adune peste 110 crescători de taurine de renume, 220 de oieri, 20 de crescători de caprine și fermieri care cresc păsări de rasă și cabaline.

Din păcate, o nouă boală întâlnită la animale, cunoscută tuturor sub denumirea de “limba albastră”, care a lovit crescătorii de vite din țara noastră a făcut ca expoziția să fie amânată, pe termen nelimitat, până la ridicarea carantinei.

“După discuțiile purtate cu autoritățile sanitar-veterinare din județul Vaslui, dar și cu cele de la nivel național, am stabilit că evenimentul de anul acesta va fi amânat pe o perioadă necunoscută încă. Așadar, expoziția va avea loc doar atunci când se va reuși eradicarea acestei boli și ridicarea interdicției de transport și tranzacționare a vitelor pe teritoriul României”, a spus Attila Mikloș, directorul OARZ Vaslui.

Chiar dacă, până acum, această boală nu a fost confirmată și în județul Vaslui, focare de infecție fiind doar în județele Buzău și Prahova, teama de răspândire a bolii, în condițiile în care nu există un tratament specific, iar îmbolnăvirea se poate face foarte ușor prin înțepătura țânțarilor purtători de viruși, autoritățile sanitar-veterinare vasluiene sunt în alertă.

Apărută de câteva zile în românia, boala denumită “limba albastră” își întinde efectele și în județul Vaslui, chiar dacă la noi nu a fost confirmat, deocamdată, nici un caz de îmbolnăvire la animale. Din păcate, carantina impusă a făcut ca ediția din acest an a Expo Zoo Agroind să se amâne pe termen nelimitat. Alexandru CROITORU În perioada 5-7 septembrie, la Vaslui, ar fi trebuit să aibă loc a XIV-a ediție a târgului expozițional Expo Zoo Agroind Vaslui, o acțiune de tradiție organizată de Oficiul pentru Ameliorare și Reproducere în Zootehnie (OARZ) Vaslui, în colaborare cu Prefectura, Consiliul Județean, Direcța…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: