Home » Social » Prețul acru al lămâilor

Prețul acru al lămâilor

Iubitorii de limonadă, cocktail-uri sau prăjituri cu lămâie au avut o surpriză când au mers la magazin să cumpere aceste citrice. Prețul lor s-a dublat, ajungând la aproape 20 de lei pe un kilogram.

Gospodinele care foloseau lămâile pentru prăjituri, dulceață sau pentru limonadă, au renunțat să le mai cumpere întrucât prețul acestora a explodat cu mult față de anul trecut.

Dacă până nu de mult vasluienii cumpărau lămâi cu 5 – 6 lei kilogramul, acum prețul acetora ajunge până la 17 lei pe kilogram. Pe lângă faptul că au un preț exorbitant, acestea lipsesc din majoritatea magazinelor, aprozarurilor din Bârlad, ori acolo unde se găsesc sunt foarte mici.

Cei mai afectați de această creștere sunt restaurantele, barurile, cofetăriile, deoarece aceștia trebuie să cumpere periodic lămâi pentru prepararea de cocktail-uri, limonade, prăjituri.

„Nu avem cum să nu achiziționăm lămâi. Zilnic vin clienți care vor limonadă, iar noi nu le putem răspunde sec că nu avem pentru că sunt lămâile mai scumpe. Întrucât prețul acestora a crescut foarte mult, am decis să mărim și noi prețul unui pahar cu limonadă” ne-a declarat proprietarul unui bar din Bârlad.

De vină pentru această creștere de preț la lămâi pare să fie frigul, care a distrus o mare parte din recolta de peste ocean. Cel mai mare exportator de citrice din Argentina, se confruntă cu mari probleme economice, situație care a dus la creșterea prețurilor citricelor, mai ales că frigul i-a distrus o mare parte din recoltă. Așadar, din cauză că mai bine din jumătate din recolta de lămâi a fost distrusă, importatorii s-au văzut puși în fața unei producții mici, așa că s-au gândit să rezolve această problemă prin creșterea prețului la citrice.

Românii nu sunt singurii care se confuntă cu această explozie de preț. Lămâile au devenit produs de lux și în celelalte țări europene.

Vasluienii și nu numai vor avea parte de creșteri la prețul lămâilor până la începutul sezonului rece. Atunci se așteaptă o redresare a prețului, întrucât vor apărea și lămâile din Spania. (Daniela PORUMB)

Iubitorii de limonadă, cocktail-uri sau prăjituri cu lămâie au avut o surpriză când au mers la magazin să cumpere aceste citrice. Prețul lor s-a dublat, ajungând la aproape 20 de lei pe un kilogram. Gospodinele care foloseau lămâile pentru prăjituri, dulceață sau pentru limonadă, au renunțat să le mai cumpere întrucât prețul acestora a explodat cu mult față de anul trecut. Dacă până nu de mult vasluienii cumpărau lămâi cu 5 - 6 lei kilogramul, acum prețul acetora ajunge până la 17 lei pe kilogram. Pe lângă faptul că au un preț exorbitant, acestea lipsesc din majoritatea magazinelor, aprozarurilor din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile