Home » Invatamant » Toamna inspectorilor

Toamna inspectorilor

Astăzi, nouă inspectori școlari de specialitate de la Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui ar putea fi înlocuiți. Motivul? Au alte convingeri politice… Tot astăzi, Doru Balan, adjunctul de la conducerea ISJ Vaslui, va fi înlocuit pentru că este liberal convins.

Bogdan RUSU

Astăzi, Consiliul de Administrație (CA) al ISJ Vaslui va stabili inspectorii care vor părăsi unitatea. Din moment ce PSD are în mâini frâiele educației din județ, personalul ISJ Vaslui care nu este afiliat politic corespunzător va pleca la catedră, imediat după terminarea examenelor naționale. Opt din 22 de inspectori școlari sunt sub tutela PSD, unul a ieșit la pensie și unul nu are patroni politici. Din cei 12 rămași, Gheorghe Fluieraș (inspectorul pe resurse umane), Landiana Mihnievici (proiecte europene) și Constantin Turcu (inspector pe probleme de management) sunt indispensabili datorită experienței. Astfel, cel mult nouă inspectori pot părăsi astăzi birourile ISJ.

Iată oamenii susținuți de PSD din cadrul ISJ Vaslui: Mihaela Ciocoiu (limbă și literatură română), Irina Dumitrașcu (fizică-chimie), Zoica Popescu (învățământ preprimar), Cristin Ciubotariu (arte), Sorinel Trufia (minorități), Nicolae Ionescu (istorie-geografie), Gabriela Lisievici (dezvoltarea resurselor umane) și Virgil Bedicov (sport).

Restul au alte orientări politice, majoritatea fiind liberali. Tot astăzi, Doru Balan, inspector școlar general adjunct, membru PNL, urmează să fie înlocuit. Acesta a declarat că nu va avea păreri de rău în cazul în care acest eveniment se va produce. Adjunctul ISJ a adăugat că cine este numit politic pe o funcție, o va părăsi tot politic. Doru Balan a mai spus că va regreta înlocuirea subalternilor săi, pe care îi consideră foarte buni profesioniști.

Narcis Aprodu, director adjunct și profesor de engleză la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui este candidatul PSD pentru postul lui Remu Doru Balan și va face echipă bună cu Gabriela Plăcintă, inspectorul școlar general al județului, cel puțin la întâlnirile de partid, unde sunt colegi. Despre Narcis Aprodu se știe că este un manager bun, un profesor experimentat și apreciat de elevi (pe calificativ.ro). Nu se știe însă în cât timp se va acomoda cu noua poziție, media fiind de minim un an.

Totuși, Doru Balan a promis că îi va pune la dispoziție toate documentele necesare și că nu va șterge nimic din computerul pe care lucrează în cadrul ISJ, pentru a-i ușura înlocuitorului său multe din sarcini. Este cunoscut faptul că de fiecare dată când la ISJ Vaslui se aduc fețe noi, acestea găsesc birourile goale: documentație lipsă, informațile din PC-uri șterse etc.

Astăzi, nouă inspectori școlari de specialitate de la Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui ar putea fi înlocuiți. Motivul? Au alte convingeri politice... Tot astăzi, Doru Balan, adjunctul de la conducerea ISJ Vaslui, va fi înlocuit pentru că este liberal convins. Bogdan RUSU Astăzi, Consiliul de Administrație (CA) al ISJ Vaslui va stabili inspectorii care vor părăsi unitatea. Din moment ce PSD are în mâini frâiele educației din județ, personalul ISJ Vaslui care nu este afiliat politic corespunzător va pleca la catedră, imediat după terminarea examenelor naționale. Opt din 22 de inspectori școlari sunt sub tutela PSD, unul a ieșit la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: