Home » Politic » ACL nu susține migrația politică, dar vrea să știe pe cine se poate baza – Trădare, dar să știm și noi!

ACL nu susține migrația politică, dar vrea să știe pe cine se poate baza – Trădare, dar să știm și noi!

Pentru Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale din toamnă, ordonanța guvernului Ponta nu înseamnă un pericol grav, ci un semn de slăbiciune. Mai mult, legalizarea traseismului politic ar putea fi util ACL prin faptul că îi separă pe tradatori de oamenii de bază necesari în plină campanie electorală. Doar ar putea, pentru că, în realitate, există posibilitatea ca unii edili PNL să joace la capul stângii. După mai multe eșecuri în materie de alianțe, Vasile Blaga, copreședintele ACL, a declarat că nu se mai poate discuta despre o eventuală ruptură.

Bogdan RUSU

La finalul vizitei la Vaslui, Klaus Iohannis a declarat că este sigur că va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă și că nu are nicio temere legată de dispariția din PNL Vaslui a membrilor cu funcții politice. Se știe că la nivelul județului Vaslui, din 81 de posturi de primări, 22 aparțin PNL. Adică cei 22 sunt țintiți de guvernul Ponta prin ordonanța de urgență recent mediatizată, ce susține prostituția politică.

Potrivit conducerii ANC, ordonanța PSD, care reglementează traseismul, va fi de folos alianței.

„Această ordonanță care legalizează traseismul politic în administrația publică locală este un act care denotă frica PSD-ului. Este totuși îngrijorător faptul că, în Europa secolului XXI, în România, un partid aflat la guvernare încearcă prin ordonanțe de urgență să creeze un avantaj pentru propriul candidat. Dincolo de asta, vă spun că foarte puțini primari vor pleca de la noi. Foarte puțini vor pleca și vor pleca exact acei primari care nu au pus umărul la la europarlamentare și care cu gândul au fost deja în cealaltă tabără. Am discutat și eu și echipa mea cu primarii. Foarte, foarte puțini măcar se gândesc să facă acest pas. Marea majoritate este de partea noastră, rămâne de partea noastră”, a declarat Iohannis.

Până în prezent, niciun primar nu a trecut oficial în tabăra cealaltă, însă acesta nu este un motiv de fericire. S-ar putea repeta cazul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar la scară mai mare, în care primarii nu s-au implicat suficient de mult în promovarea candiaților PNL.

Vasile Blaga, șeful de campanie al alianței este sigur că ACL va câștiga alegerile.

„De ce le este frică, nu scapă indiferent de cine scornește, prin cine scornește, cum scornește. De frică că nu iese din 35% (n.r. Victor Ponta) și asta îi spune ceas-de-ceas mâna lui dreaptă Sultănoiu – plătit din bani publici, pentru că și l-a adus pe marele sociolog Sultănoiu direct consilier acolo, la Palatul Victoria – pentru că nu poate câștiga un om care nu guvernează. Toată energia, cum spuneam și la Iași, o bagă în claxon, claxonează el, claxonează Dragnea, claxonează toți, iar despre guvernare, doar date oficiale. Șaisprezece mii de firme în faliment de la începutul anului, investuitiile publice la pământ, fonduri europene – absorbiție la pământ. Acesta este Ponta de fapt, și PSD-ul și din nefericire au dus țara în recesiune”, a declarat Vasile Blaga.

Fetițele cu Dragonu’ Roșu, bărbații în campanie liberală

Chiar dacă informații clare nu există în legătură cu ieșire din PNL a vreunui primar, teama de a nu primi fonduri pentru proiectele în curs sau pentru cele în plan ar putea să-i stimuleze pe câțiva edili să țopăie fericiți în curtea „Dragonului Roșu”, așa cum a fost poreclit PSD-ul de Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni.

Pregătit de orice, Iohannis nu a arătat nici o urmă de îngrijorare în legătură cu o potențială migrație a aleșilor locali.

„Partidul rămâne la fel de puternic. Știți cum e, când te duci la război preferi să scapi de trădători înainte de bătălia decisivă și dacă o luăm așa, poate chiar ne ajută un pic această ordonanță, dar asta nu o face mai corectă și nici mai bună”, a mai declarat Klaus Iohannis.

În cadrul conferinței de presă de după vizita pre-electorală a delegației ACL în Vaslui, s-a ridicat problema unei eventuale secesiuni la nivelul alianței, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, din cauza intereselor divergente ale partidelor membre.

Vasile Blaga, președinte al Partidului Democrat-Liberal, partid cunoscut pentru câteva eșecuri în materie de alianțe a dat asigurări că o ruptură nu mai este posibilă: „În general, alianțele s-au făcut pentru a da jos pe cineva, pentru a câștiga ceva. Tocmai de aceea, noi nu ne-am oprit la alianță. Noi am fi candidat ca Marele Partid Național Liberal dacă am fi avut această posibilitate legală, dar nu am avut-o. De aceea candidăm ca și alianță electorală ACL. Ați observat, electorală și nu politică, pentru că dacă am fi făcut o alianță politică am fi parcurs aceeași pași care s-au mai urmat și nu am fi putut candida. De aceea, am făcut această mare construcție politică. Nu pentru mine sau pentru domnul Iohaniins și le mulțumesc și colegilor care au negociat și iată că facem ceva ce de 25 de ani, cum spune domnul președinte Iohannis în sală, mulți au tot vorbit că vor să facă dar orgoliile nemăsurate i-au făcut să nu facă”.

Pentru Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale din toamnă, ordonanța guvernului Ponta nu înseamnă un pericol grav, ci un semn de slăbiciune. Mai mult, legalizarea traseismului politic ar putea fi util ACL prin faptul că îi separă pe tradatori de oamenii de bază necesari în plină campanie electorală. Doar ar putea, pentru că, în realitate, există posibilitatea ca unii edili PNL să joace la capul stângii. După mai multe eșecuri în materie de alianțe, Vasile Blaga, copreședintele ACL, a declarat că nu se mai poate discuta despre o eventuală ruptură. Bogdan RUSU La finalul vizitei la Vaslui, Klaus Iohannis…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile