Home » World » Trei americani deținuți în Coreea de Nord îndeamnă Washingtonul să-i ajute să se întoarcă acasă

Trei americani deținuți în Coreea de Nord îndeamnă Washingtonul să-i ajute să se întoarcă acasă

Trei americani deținuți în Coreea de Nord au lansat luni un apel în care îi solicită Washingtonului să trimită un emisar pentru a negocia cu autoritățile de la Phenian eliberarea lor.

Atent supravegheați de reprezentanți ai Guvernului nord-coreean, Kenneth Bae, Jeffrey Fowle și Matthew Miller, vizibil tensionați, au relatat, într-un interviu pentru CNN, condițiile de detenție din Coreea de Nord, un fapt foarte neobișnuit în această țară comunistă. Cei trei prizonieri au fost intervievați într-un hotel din capitala nord-coreeană.

„Continuați să vă rugați pentru mine”, a spus Kenneth Bae, într-un mesaj adresat familiei și prietenilor săi.

El a precizat că a lucrat opt ore pe zi, șase zile din șapte într-un lagăr de muncă. De asemenea, a afirmat că este tratat „cât este omenește posibil”. Dar, a subliniat el, starea sa de sănătate este fragilă, presând, astfel, Statele Unite să acționeze imediat pentru a-l salva.

„Cer Guvernului american să trimită un emisar cât mai curând posibil, cred că este singura mea speranță”, a spus el.

La Washington, Departamentul de Stat a anunțat într-un comunicat că „lucrează activ” pentru eliberarea celor trei bărbați.

„Cerem Guvernului nord-coreean să-i elibereze din rațiuni umanitare pentru ca ei să poată să se întoarcă acasă”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki.

„Cerem Republicii Populare Democratice Coreene să-l ierte pe Kenneth Bae, să-i acorde o amnistie specială și să-l elibereze imediat pentru ca el să se întoarcă la familia sa și să primească îngrijiri”, a spus ea.

Bae a fost arestat în noiembrie 2012 și acuzat că este un activist creștin care încearcă să înlăture de la putere Guvernul nord-coreean. El a fost condamnat la 15 ani de lagăr de muncă.

Echipa CNN a anunțat că acest interviu i-a fost propus atunci când se afla în Coreea de Nord într-o deplasare oficială.

Jeffrey Fowle s-a întors în Coreea de Nord la 29 aprilie și a fost arestat pe motiv că a lăsat o Biblie într-un hotel. El a sugerat ca foștii președinți Bill Clinton sau George Bush să fie trimși pentru a negocia eliberarea lor, adăugând că „o duce destul de bine”.

Matthew Miller a fost arestat în aprilie după ce, se pare, și-a rupt viza și a cerut azil.

Coreea de Nord a anunțat în iulie că Miller și Fowle ar fi judecați pentru acțiuni legate de „activități ostile contra țării”.

Trimisul special american în Coreea de Nord pentru probleme legate de drepturile omului, Robert King, a încercat în două rânduri să se deplaseze în această țară comunistă pentru a încerca să contribuie la eliberarea lui Bae, dar Phenianul i-a anulat în ultimul moment tentativele de deplasare.

Sursa: mediafax.ro

Trei americani deținuți în Coreea de Nord au lansat luni un apel în care îi solicită Washingtonului să trimită un emisar pentru a negocia cu autoritățile de la Phenian eliberarea lor. Atent supravegheați de reprezentanți ai Guvernului nord-coreean, Kenneth Bae, Jeffrey Fowle și Matthew Miller, vizibil tensionați, au relatat, într-un interviu pentru CNN, condițiile de detenție din Coreea de Nord, un fapt foarte neobișnuit în această țară comunistă. Cei trei prizonieri au fost intervievați într-un hotel din capitala nord-coreeană. "Continuați să vă rugați pentru mine", a spus Kenneth Bae, într-un mesaj adresat familiei și prietenilor săi. El a precizat că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile