Home » Administratie » Veselie la Buda

Veselie la Buda

Odată cu instalarea în funcția de primar al comunei Oșești, în iunie 2008, Grigore Lefter a propus consilierilor locali organizarea câte unei serbări anuale în cele două sate importante: Oșești și Buda. Pentru primul, a fost decisă prima duminică din luna iulie, iar pentru cel de-al doilea ultima duminică a lunii august.

Fără greș, ediția a VII-a s-a desfășurat la Buda sub auspiciile unei vremi superbe, dătătoare de mari speranțe într-o recoltă bogată pentru truditorii pământului de pe aceste meleaguri. După un parastas ce a avut loc în cimitirul satului, a urmat în curtea Școlii generale „Luiza Zavloschi” programul artistic susținut de artiști locali dar și de invitații speciali. Din păcate, au lipsit cu desăvârșire oficialii județului dar aceștia au fost supliniți cu succes de tarabele cu mici, cârnați și bere rece. Nu peste mult timp, cei prezenți în număr foarte mare la festinul de sărbătoare au fost cuprinși de frenezia sârbelor, bătutelor și horelor cântate atât vocal de Elena Țurcanu, Doinița Daraban, George Forcos-Palade, inegalabila Lili Ciortan, o voce de aur autohtonă cu timbrul veșnic egal, exact ca la începutul carierei precum și frumoasa Nadia Duluman însoțită de colaboratoarele sale. Cele două fanfare de la Bălteni precum și formația de dansuri „Pădurețul” de pe lângă Căminul cultural Oșești, au întregit o atmosferă de mare sărbătoare a bucuriei.

Odată cu instalarea în funcția de primar al comunei Oșești, în iunie 2008, Grigore Lefter a propus consilierilor locali organizarea câte unei serbări anuale în cele două sate importante: Oșești și Buda. Pentru primul, a fost decisă prima duminică din luna iulie, iar pentru cel de-al doilea ultima duminică a lunii august. Fără greș, ediția a VII-a s-a desfășurat la Buda sub auspiciile unei vremi superbe, dătătoare de mari speranțe într-o recoltă bogată pentru truditorii pământului de pe aceste meleaguri. După un parastas ce a avut loc în cimitirul satului, a urmat în curtea Școlii generale „Luiza Zavloschi” programul artistic…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile