Home » National » Consiliul Legislativ a emis aviz, cu observații, pentru proiectul de OUG privind migrația aleșilor locali

Consiliul Legislativ a emis aviz, cu observații, pentru proiectul de OUG privind migrația aleșilor locali

Consiliul Legislativ a emis pe data de 28 august un aviz favorabil cu observații la OUG privind migrația aleșilor locali, în ziua în care a fost adoptată de Guvern, aceasta fiind de altfel condiția legală pentru adoptare în Executiv, ceea ce contrazice declarațiile senatorului PSD Gabriela Firea.

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat, marți, într-o conferință de presă, că OUG privind migrația, adoptată de Guvern joi, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că are nevoie de avizul Consiliului Legislativ și de toate semnăturile, ea arătând că nu e vorba de amânare, ci de detalii tehnice.

Totuși, Legea Consiliului Legislativ prevede la articolul 4 că proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului ”numai cu avizul Consiliului Legislativ” cu privire la legalitatea măsurilor preconizate. Avizul este consultativ și va fi dat în termenul solicitat de Guvern, care nu poate fi mai mic de 10 zile în cazul proiectelor cu procedură obișnuită și de 2 zile în cazul celor cu procedură de urgență.

Consiliul Legislativ a emis pe data de 28 august un aviz favorabil cu observații pentru un proiect de ordonanță de urgență privind administrația publică, în aceeași zi în care Guvernul anunța aprobarea OUG privind migrația aleșilor locali.

Potrivit portalului Consiliului Legislativ, instituția a emis un aviz favorabil cu observații în cazul unui proiect de Ordonanță de urgență pentru reglementarea unor măsuri privind funcționarea administrației publice locale, în aceeași zi în care Guvernul anunța adoptarea ordonanței privind migrația primarilor și consilierilor județeni și locali.

Proiectul privind migrația a fost înaintat cu același titlu, respectiv ”Ordonanță de urgență pentru reglementarea unor măsuri privind funcționarea administrației publice locale”.

Avizul cu numărul 960 din 28.08.2014 a fost emis în aceeași zi în care Secretariatul General al Guvernului a solicitat avizarea proiectului de ordonanță de urgență.

OUG ce permite migrația aleșilor locali pentru 45 de zile fără ca aceștia să-și piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul ședinței Guvernului, că își asumă OUG privind migrația primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând și că termenul în care aleșii locali își pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Inițial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile în care aleșii locali să-și poată alege partidul.

Până acum, ordonanța nu a fost publicată în Monitorul Oficial și nici nu a fost depusă la Parlament.

Conform Legii privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, ”ordonanțele de urgență ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiția depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară”.

Sursa: mediafax.ro

Consiliul Legislativ a emis pe data de 28 august un aviz favorabil cu observații la OUG privind migrația aleșilor locali, în ziua în care a fost adoptată de Guvern, aceasta fiind de altfel condiția legală pentru adoptare în Executiv, ceea ce contrazice declarațiile senatorului PSD Gabriela Firea. Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat, marți, într-o conferință de presă, că OUG privind migrația, adoptată de Guvern joi, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că are nevoie de avizul Consiliului Legislativ și de toate semnăturile, ea arătând că nu e vorba de amânare, ci de detalii tehnice. Totuși, Legea Consiliului Legislativ…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: