Home » Social » Istoria în viziunea bârlădenilor

Istoria în viziunea bârlădenilor

Tinerii bârlădeni și nu numai au avut parte ieri de o repunere a istoriei României, în cadrul unei activități întreprinse de „Școala de cultură și afirmare românească”. Această școală face parte din Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, care susține unirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Activitatea a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Bârlad și a strâns aproximativ 30 de persoane.

Alături de bârlădeni a fost și George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, care a vorbit tinerilor despre ce își propune organizația și totodată despre cum se pot implica ei pe mai departe.

„Evenimentul de astăzi se înscrie în cadrul activităților din «Școala de cultură și afirmare românească». Este un proiect pe care organizația noastră îl desfășoară în ambele state, cu scopul de a informa tinerii despre unitatea lor națională și despre valorile românești. De asemenea, ne dorim să îi informăm despre felul în care se pot implica pentru realizarea acestei unități” ne-a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

Dacă la început au pășit timid, crezând că tinerii nu sunt interesați de unire, acum „Acțiunea 2012” se poate mândri cu faptul că de la o zi la alta numărul celor interesați să lupte pentru unire crește.

„Pe parcursul acțiunilor noastre ni s-au alăturat profesori universitari, istorici, care au vorbit tinerilor despre istorie, cultură și despre viitorul nostru comun. Deși, în Bârlad „Acțiunea 2012” nu activează de mult timp, tinerii bârlădeni sunt interesați de unionism și periodic se oferă voluntar să ne sprijine” a mai spus George Simion. (Daniela PORUMB)

Tinerii bârlădeni și nu numai au avut parte ieri de o repunere a istoriei României, în cadrul unei activități întreprinse de „Școala de cultură și afirmare românească”. Această școală face parte din Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, care susține unirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Activitatea a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Bârlad și a strâns aproximativ 30 de persoane. Alături de bârlădeni a fost și George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, care a vorbit tinerilor despre ce își propune organizația și totodată despre cum se pot implica ei pe mai departe. „Evenimentul de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: