Home / Business / Pretul aurului scade la cel mai redus nivel din ultimele doua luni, in timp ce dolarul castiga teren

Pretul aurului scade la cel mai redus nivel din ultimele doua luni, in timp ce dolarul castiga teren

Pretul aurului de pe bursa din New York a coborat marti la cel mai mic nivel din ultimele doua luni, in contextul unui interes scazut din partea investitorilor, dupa ce dolarul a castigat teren in fata principalilor competitori, relateaza Bloomberg.

Pretul aurului care va fi livrat in decembrie a scazut cu peste 1,1% la 1.268,50 de dolari. Pe piata din Londra, pretul pentru livrare imediata a coborat la 1271,88 de dolari.

Cotatiile dolarului in raport cu 10 monede principale au urcat la maximul ultimelor sapte luni, investitorii anticipand semnale pozitive despre industria prelucatoare in august.

Economistii estimeaza ca indicele pentru industria prelucratoare s-a mentinut luna trecuta aproape de cel mai inalt nivel din aprilie 2011.

“Pretul aurului a scazut odata cu intarirea dolarului, iar rapoartele care vor fi publicate pe parcusul zilei de marti sunt asteptate sa arate ca economia SUA continua sa prospere, ceea ce va pune si mai multa presiune pe aur”, a declarat David Govett, seful diviziei metale pretioase la Marex Spectron Group din Londra.

Pretul argintului cu livrare in decembrie a scazut cu 1,2% la 19,25 de dolari pe uncie, in timp ce cotatiile paladiumului au atins 884 de dolari pe uncie, in coborare cu 2,8% de la 913 dolari pe uncie luni, cel mai mare pret din ultimii 13 ani.

Sursa: incont.ro

Pretul aurului de pe bursa din New York a coborat marti la cel mai mic nivel din ultimele doua luni, in contextul unui interes scazut din partea investitorilor, dupa ce dolarul a castigat teren in fata principalilor competitori, relateaza Bloomberg. Pretul aurului care va fi livrat in decembrie a scazut cu peste 1,1% la 1.268,50 de dolari. Pe piata din Londra, pretul pentru livrare imediata a coborat la 1271,88 de dolari. Cotatiile dolarului in raport cu 10 monede principale au urcat la maximul ultimelor sapte luni, investitorii anticipand semnale pozitive despre industria prelucatoare in august. Economistii estimeaza ca indicele pentru…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Oierii vasluieni nu mai aruncă lâna pe câmp. Anul trecut au comercializat 123 tone de lână

  Programul de subvenționare a ...

Legumicultorii vasluieni au invadat piețele în anul trecut cu aproape 800 tone de roșii

În cursul anului 2019, un ...

Bârlădenii vor avea un talcioc mai mic, dar mai civilizat

În sfârșit, bârlădenii vor avea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: