Home » Justitie » Cetățean din Turkmenistan, reținut la malul Prutului

Cetățean din Turkmenistan, reținut la malul Prutului

Alaltăieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești au fost informați telefonic de către autoritățile de frontieră din Republica Moldova despre faptul că au observat o persoană care se îndrepta înot spre teritoriul României.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Foltești au depistat, la scurt timp, pe malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Frumușița, persoana în cauză. În urma legitimării, polițiștii au constatat că aceasta nu deține documente de identitate asupra sa și nu vorbește limba română. În vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor persoana a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești. În urma verificărilor specifice efectuate împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova și din declarațiile bărbatului, polițiștii au stabilit că acesta este un cetățean din Turkmenistan, în vârstă de 44 de ani, care a trecut înot râul Prut cu intenția de a intra ilegal în România, urmând ca ulterior să se deplaseze în Germania în vederea găsirii unui loc de muncă.

Polițiștii de frontieră au întocmit persoanei lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor a fost predată autorităților de graniță ale statului vecin în baza acordurilor în vigoare. (Roxana NĂSTASĂ)

Alaltăieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești au fost informați telefonic de către autoritățile de frontieră din Republica Moldova despre faptul că au observat o persoană care se îndrepta înot spre teritoriul României. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Foltești au depistat, la scurt timp, pe malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Frumușița, persoana în cauză. În urma legitimării, polițiștii au constatat că aceasta nu deține documente de identitate asupra sa și nu vorbește limba română. În vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor persoana a fost condusă la sediul Sectorului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: