Home » Justitie » Dragoș Iftime, din nou la instanță

Dragoș Iftime, din nou la instanță

Acuzat de fapte de corupție, evaziune fiscală, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare de bani, fostul deputat PDL Dragoș Iftime a cerut, alături de tatăl său, Ionel Iftimie, schimbarea regimului de detenție dintr-unul închis într-unul semideschis. Regimul semideschis ar permite mutarea celor doi de la Penitenciarul Iași, la Penitenciarul Vaslui.

Alexandru CROITORU

Condamnat definitv la șase ani de închisoare de Curtea de Apel Iași, fostul deputat PDL Dragoș Iftime a cerut, alături de tatăl său, condamnat la cinci ani de închisoare, schimbarea regimului de detenție dintr-unul închis, într-unul semideschis. După ce au ascultat pledoariile apărătorilor, judecătorii au decis ca, pe data de 18 septembrie, să anunțe o decizie în ceea ce privește cererile celor doi. Șansele unui răspuns pozitiv sunt minime, având în vedere faptul că legislația României impune un regim închis pentru cei care au o condamnare mai mare de patru ani.

Ionel Iftime, tatăl fostului deputatu, și-a argumentat cererea cu starea de sănătate șubredă și cu faptul că, până în prezent, a fost un deținut model, așa cum ar reieșI și din cele patru caraterizări aduse ca probe în fața instanței.

“Petentul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru fapte economice, fără forme de violență fizică. Plus, petentul are 65 de ani, un copil de 5 ani care și-ar putea vizita tatăl mai des și suferă de hernie de disc, psoriazis și este sub supraveghere oncologică permanentă. Încă de la încarcerare a avut un comportament exemplar și și-a arătat disponibilitatea de a participa la toate activitățile organizate în cadrul penitenciarului”, și-a argumentat cererea apărătorul lui Ionel Iftimie.

Reamanitim cititorilor faptul că magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat, definitv, pe fostul deputat PDL Dragoș Iftime la șase ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, aderare la grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală. De menționat că alături de el au mai fost condamnați la închisoare tatăl său, Ionel Iftime, cumnatul, dar și trei romi din comuna Grajduri, cu care Iftime ar fi derulat afaceri ilegale.

Ancheta a scos la iveală faptul că grupul infracțional era coordonat chiar de Dragos Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridică la 500.000 de euro. Acesta ar fi achiziționat chitanțe și facturi în alb de la o firmă din județul Iași, documentele fiind ulterior completate de reprezentanții Koket SRL, un abator din județul Vaslui, pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice și a-și crea posibilitatea de compensare sau rambursare a TVA-ului de la bugetul de stat.

Tatăl lui Dragoș Iftime, Ionel, a fost condamnat și el în acest dosar la executarea unei pedepse de cinci ani de închisoare. Ionuț Iftime Atofanei a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare. Acesta era directorul economic al firmei care aparținea lui Dragoș Iftime. Mihai Nicusor Stănescu, administratorul de la care Iftime a cumpărat facturi false, a fost condamnat la executarea unei pedepse de patru ani și patru luni. Din păcate, dintre toți cei încarcerați, cumnatul fostului deputat a resimțit din plin regimul de detenție și boala de care suferea (o formă de cancer) s-a agravat, iar acum starea acestuia de sănătate este precară.

Acuzat de fapte de corupție, evaziune fiscală, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare de bani, fostul deputat PDL Dragoș Iftime a cerut, alături de tatăl său, Ionel Iftimie, schimbarea regimului de detenție dintr-unul închis într-unul semideschis. Regimul semideschis ar permite mutarea celor doi de la Penitenciarul Iași, la Penitenciarul Vaslui. Alexandru CROITORU Condamnat definitv la șase ani de închisoare de Curtea de Apel Iași, fostul deputat PDL Dragoș Iftime a cerut, alături de tatăl său, condamnat la cinci ani de închisoare, schimbarea regimului de detenție dintr-unul închis, într-unul semideschis. După ce au ascultat pledoariile apărătorilor, judecătorii au decis…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: