Home » Justitie » Omul de afaceri Giani Grasu, băgat în spital

Omul de afaceri Giani Grasu, băgat în spital

Bârlădeanul care susține că a fost atacat cu o armă cu bile de către un interlop local este contrazis de medici, de polițiști și de martorii conflictului. Cert este că, în prezent, el se zbate în dureri pe un pat de spital din Iași, cu mandibula zdrobită. Întreaga dantură i-a fost dizlocată, iar medicii fac eforturi să repare totul. Agresorul se află în libertate pe parcursul cercetărilor.

Simona MIHĂILĂ

Gianu Grasu, omul de afaceri din Bârlad, care a fost alaltăseară victima unei altercații pe care a avut-o cu un alt bărbat într-un bar de pe peronul Gării Bârlad, trece prin chinuri insuportabile. El se află internat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, unde medicii încearcă să-i repare mandibula și dantura, zdrobite în urma agresiunii la care a fost supus. Giani Grasu susține că rănile i-au fost provocate după ce a fost împușcat cu un pistol cu bile.

Geta Grasu, mama lui, ne-a declarat că fiul său vorbește cu dificultate și are dureri îngrozitoare: „Are mandibula ruptă în trei bucăți, i s-a montat o proteză la mandibulă, are dinții dizolocați și i-a fost cusut fiecare dintre în parte. Timp de șase săptămâni nu are voie să mănânce, nu are voie să-și miște gura. Nici nu vreau să mă gândesc cât de greu îi va fi în această perioadă de recuperare, dar și la efectele psihice pe care i le va lăsa acest coșmar prin care trece fără a avea nicio vină”.

Așa cum vă informam în ediția de ieri a ziarului Est News, Giani Grasu, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” în urma unui conflict pe care l-a avut cu un bărbat de 35 de ani, din Zorleni, într-un local din zona Gării Bârlad. Victima venise aici pentru a se întâlni cu patronul barului, cu care este prieten, în timp ce agresorul juca la păcănele.

„Individul ăsta, despre care am aflat că-l cheamă Mihai Pușcașu, a început să piardă bani la păcănele. La un moment dat, cred că a devenit nervos și a început să vorbească urât, probabil lovea în aparatele alea. Băiatul meu, care știe că aparatele se pot strica pentru că și noi avem așa ceva în localul nostru, i-a atras atenția, mai ales că este prieten cu patronul de acolo. Acest Pușcașu, despre care se spune că este un interlop de temut în Bârlad, a început să-i caute pricină fiului meu. Agresorul a ieșit din bar și s-a dus la mașină, băiatul meu a ieșit la ușă, agresorul a scos un pistol cu bile din mașină și a tras prin teaca pistolului. A tras de la distanță, de lângă mașină, din dreptul portierei, în băiatul meu care stătea în ușa barului”, povestește Geta Grasu.

Diagnosticul dat de echipa de pe Ambulanță, sosită la fața locului, a fost fractură de mandibulă, diagnostic confirmat și după examenul tomografic.

În ciuda faptului că Giani Grasu a susținut tot timpul că a văzut cu ochii lui când agresorul a îndreptat pistolul către el și a tras, cercetările făcute de polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Vaslui și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au arătat că nu este vorba de o agresiune prin împușcare.

Printr-un comunicat remis redacției, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui precizează: „Polițiștii au stabilit că în incinta unui local din apropierea Gării Bârlad a avut loc un conflict spontan între doi bărbați, care a continuat în afara localului, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 35 de ani, din comuna Zorleni, i-a aplicat bărbatului de 36 de ani, din municipiul Bârlad, o lovitură de pumn în zona gurii. Urmare a investigațiilor efectuate la locul producerii incidentului, a declarațiilor martorilor și a persoanelor implicate, precum și a concluziilor preliminare ale personalului medical de la unitatea spitalicească la care a fost transportat bărbatul de 36 de ani, nu se confirmă faptul că acesta ar fi fost victima unei agresiuni prin împușcare”.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând ca polițiștii să continue cercetările pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Victima, în spital, agresorul, în libertate

Geta Grasu, mama victimei, este nemulțumită de felul cum decurge ancheta. Ea este de părere că agresorul nu ar trebui judecat în libertate: „Oamenii legii nu au găsit de cuviință să-l rețină, să-i pună interdicție acestui Pușcașu de a pleca din țară. Din câte am aflat, are antecedente penale, dar cu toate acestea s-au limitat la a-i lua o declarație și i-au dat drumul. El poate pleca oricând dorește și nimeni să nu-i dea de urmă și poate că peste zece ani se întoarce și împușcă iar pe cineva, într-o criză de nervi. Mi se pare ciudat și pun sub semnul întrebării decizia de a-i da drumul, de a nu-l reține măcar o noapte. Este vorba totuși de un individ agresiv, care a băgat un om în spital”.

De altfel, femeii i-a dat de gândit încă de la început atitudinea polițiștilor. Ea și ceilalți membri ai familiei au venit la barul cu pricina de îndată ce au aflat. Geta Grasu spune că era agitată, speriată și revoltată de ceea ce i s-a întâmplat fiului său. Recunoaște că s-a răstit la agresor și a încercat să-i ceară socoteală: „Ce ar face orice mamă în locul meu? În disperarea mea, țipam la el. Nu mi-a plăcut deloc de polițiștii de la Transporturi. Stăteau ca niște adormiți și încercau să-l păzească pe agresor de mine, ca să nu cumva eu, la cele 50 de kg pe care le am, să mă năpustesc asupra lui ca să-l nimicesc, ca și cum el ar fi fost victima. Ce puteam să-i fac eu, cum puteam să trec de cei patru polițiști care-l apărau?”

Geta Grasu spune că, după ce agresorul l-a pus la pământ pe băiatul ei, s-a întors liniștit în bar și a continuat să joace la păcănele și că, mai mult, a amenințat-o chiar de față cu polițiștii: „În timpul ăsta, forțele de ordine se făcuseră scut de apărare a lui. Când a văzut cât sunt de agitată și cum îi cer socoteală a început să ne amenințe: «Vă fac pe toți, pe toată familia, îți dau una de nu te vezi. Vă aranjez eu»”.

Însă cea mai mare indignare a femeii este faptul că medicii de la Bârlad, dar și polițiștii au infirmat că rănile lui Giani Grasu au rezultat în urma agresiunii prin împușcare: „Asta este culmea. Mi s-a spus că nu există semne specifice unei plăgi prin împușcare. E incredibil ce se întâmplă”.

Comisarul Costel Puflea, șeful Biroului Transporturi Feroviare Vaslui, ne-a declarat că ultimul cuvânt îl vor avea medicii de la Iași: „După ce va fi examinat de către cei de la Medicină Legală se va ști cu siguranță ce anume i-a produs ruptura de mandibulă. Se va ști cu certitudine și numărul de zile necesar îngrijirilor medicale, aspect care va cântări greu în dosar”.

Bârlădeanul care susține că a fost atacat cu o armă cu bile de către un interlop local este contrazis de medici, de polițiști și de martorii conflictului. Cert este că, în prezent, el se zbate în dureri pe un pat de spital din Iași, cu mandibula zdrobită. Întreaga dantură i-a fost dizlocată, iar medicii fac eforturi să repare totul. Agresorul se află în libertate pe parcursul cercetărilor. Simona MIHĂILĂ Gianu Grasu, omul de afaceri din Bârlad, care a fost alaltăseară victima unei altercații pe care a avut-o cu un alt bărbat într-un bar de pe peronul Gării Bârlad, trece prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. nu o sa se intample nimic

%d blogeri au apreciat: