Home » Sanatate » Alimente expirate și mizerie

Alimente expirate și mizerie

Sunt doar două dintre motivele pentru care zeci de firme din județul Vaslui au primit amenzi usturătoare din partea inspectorilor de la Protecăia Consumatorilor.

Alimente expirate sau depozitate în condiții insalubre, produse ambalate în cutii etichetate incorect sau înghețată aflată în stare decongelată, produse fără preț afișat în mod vizibil, comercializarea de țigări la bucată, neafișarea orarului de funcționare sau nerespectarea orarului de funcționare afișat. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor Vaslui în magazinele pe care le-au controlat, în cadrul unei acțiuni desfășurată în perioada 18 – 29 august. Ei au aplicat amenzi usturătoare tuturor celor care nu au respectat și îndeplinit principalele obligații avute față de clienți.

Au fost controlate 86 de unități, inspectorii CJPC Vaslui urmărind felul în care sunt respectate prevederilor legale privind protecția consumatorilor. Din totalul controalelor, 25 au fost realizate ca urmare a reclamațiilor și sesizărilor primite din partea consumatorilor.

Cele mai multe verificări au fost efectuate la comercianții din mediul rural – 46 de acțiuni, urmați de cei din Vaslui – 20 acțiuni, Bârlad – 13, Huși – 5 și Negrești – 2 acțiuni.

Ca o urmare a deficiențelor constatate, s-a dispus oprirea temporară a comercializării pentru produse alimentare și nealimentare în valoare de 4.894 lei, până la eliminarea sau, după caz, remedierea acestora, precum și oprirea definitivă a comercializării și retragerea din circuitul comercial pentru produse alimentare în valoare de 1.186 lei.

Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor, au fost sancționați contravențional un număr de 58 operatori economici, fiind aplicate un număr de 35 de amenzi contravenționale în valoare totală de 52.150 lei și 23 de avertismente.

În vizorul inspectorilor de la Protecția Consumatorilor au fost și agențiile de turism și unitățile bancare. Principalele nereguli descoperite au fiind: neinformarea în scris a consumatorilor asupra clauzelor contractuale, a condițiilor de modificare sau reziliere a contractului.

Amenzile nu i-au ocolit nici pe cei care au avut un comportament incorect față de consumatori și nu le-au eliberarat chitanțe. (Daniela PORUMB)

Sunt doar două dintre motivele pentru care zeci de firme din județul Vaslui au primit amenzi usturătoare din partea inspectorilor de la Protecăia Consumatorilor. Alimente expirate sau depozitate în condiții insalubre, produse ambalate în cutii etichetate incorect sau înghețată aflată în stare decongelată, produse fără preț afișat în mod vizibil, comercializarea de țigări la bucată, neafișarea orarului de funcționare sau nerespectarea orarului de funcționare afișat. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor Vaslui în magazinele pe care le-au controlat, în cadrul unei acțiuni desfășurată în perioada 18 - 29 august. Ei au aplicat amenzi usturătoare tuturor celor care nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: